Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Ant Velykų stalo – 4 mišrainės

Tikrą pavasario pradžią dažnam lietuviui atspindi pasiruošimas Velykoms.

Nors ant šventinio stalo karaliauja baltoji mišrainė, tačiau Velykų proga galima atrasti naujų, nenuspėjamų ir dar neišmėgintų mišrainių receptų.Dar XIX a. prasidėjęs baltosios mišrainės kelias ant gyventojų stalo – tikrai sėkmingas. Šiandien dažnas švenčių neįsivaizduojame be šios mišrainių karalienės. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen sako, kad tradicinė baltoji mišrainė gaminama iš virtų bulvių, morkų, marinuotų ar raugintų agurkų, kiaušinių, konservuotų žirnelių ir majonezo.

Shutterstock

„Lietuviai – sočiai per šventes mėgstanti pavalgyti tauta, todėl nenuostabu, kad ant šventinio stalo netrūksta patiekalų, kurie yra maistingi, kaloringi, tačiau kartu ir pikantiški. Dauguma šeimininkių per Velykas gamina naminę baltą mišrainę ar krabų lazdelių salotas, tačiau jei norisi kažko skanaus ir dar neragauto – šiuos patiekalus galima paįvairinti vos keliais naujais ingredientais ir pasigaminti naują mišrainę“, – sako A. Rasmussen ir dalinasi šventinių mišrainių receptais.

Greitai pagaminama baltoji mišrainė su avokadu

Shutterstock

Jums reikės:

7 virtų bulvių
3 vnt. morkų
3 marinuotų arba raugintų agurkų
1 gerai prinokusio avokado
2 vnt. virtų kiaušinių
100 g konservuotų žirnelių
4 v. š. majonezo
Prieskonių pagal skonį

Gaminimas:

Virtas bulves, morkas, kiaušinius, agurkus ir avokadą supjaustykite, sudėkite žirnelius ir norimus prieskonius bei viską išmaišykite su majonezu. Skanaus!

Vištienos mišrainė su kiaušiniais

Shutterstock

Jums reikės:

300 g rūkytos arba virtos vištienos
250 g konservuotų kukurūzų
3 vnt. kietai virtų kiaušinių
Šiek tiek majonezo arba graikiško jogurto

Pagal skonį:

Garstyčių
Pipirų
Citrinų sulčių

Gaminimas:

Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Vištieną taip pat supjaustykite kubeliais. Kukurūzus nuvarvinkite ir visus ingredientus sumaišykite su majonezu arba graikišku jogurtu. Pagardinkite pipirais ir prieš patiekdami išspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Skanaus!

Ryžių mišrainė su rūkyta žuvimi

Shutterstock

Jums reikės:

500 g karštai rūkytos skumbrės
450 g virtų ryžių
200 g konservuotų kukurūzų
1 ilgavaisio agurko
Pusės svogūno
4 v. š. majonezo
Šiek tiek druskos

Gaminimas:

Rūkytą žuvį atskirkite nuo ašakų ir susmulkinkite. Agurką supjaustykite kubeliais, o svogūną – kuo smulkiau. Į didelį dubenį suberkite išvirtus ir atvėsintus ryžius, sudėkite žuvį, agurką, svogūną ir kukurūzus. Pagal skonį pagardinkite druska ir kitais prieskoniais. Į gautą mišrainę sukrėskite majonezą ir gerai išmaišykite. Skanaus!

Velykinė mišrainė su kumpiu ir pievagrybiais

Shutterstock

Jums reikės:

200 g rūkyto kumpio
200 g marinuotų pievagrybių
200 g mėgstamo fermentinio sūrio
1 ilgavaisio agurko
Šiek tiek majonezo arba graikiško jogurto
Druskos
Pipirų

Gaminimas:

Sutarkuokite fermentinį sūrį, o kumpį ir agurką supjaustykite plonomis juostelėmis. Marinuotus pievagrybius gerai nukoškite ir šiek tiek pasmulkinkite. Viską išmaišykite su majonezu, tačiau jei norite lengvesnio mišrainės varianto – rinkitės graikišką jogurtą. Mišrainę pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?