Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Kokosų sausainiai be gliuteno

Mėgstate kokoso drožles? Ypač lengvas receptas skirtas Jums. Šį kartą iš kokoso drožlių sugalvojome pagaminti kokoso sausainius, kurie būtų ypač saldūs, skanūs ir žinoma be gliuteno! Kepant sausainius visi namai labai skaniai pakvipo! Recepte naudojamas 250ml puodelis.

Receptas:

200 ml avinžirnių skysčio (tai skysčio likutis nuo virtų avinžirnių)
2 bananai
1/4 puod. datulių sirupo
2,5 puod. kokoso drožlių
1/4 puod. krakmolo (tinka tapijokos, bulvių, kukurūzų)
2 v.š konditerinio šokolado "taškelių" (šokoladas tarkuotas bulvių skustuku)

veganpipiras.lt

Gaminame:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros
2. Į daugiafunkcinį mikserį pilkite avinžirnių skystį.
3. Suplakite iki standžių putų
4. Į iš avinžirnių skysčio gautas putas supilkite datulių sirupą ir atsargiai išmaišykite
5. Bananus nulupkite ir sutrinkite iki vientisos masės.
6. Bananų masę sumaišykite su avinžirnių putomis.
7. Į dubenį pilkite kokoso drožles ir sumaišykite su krakmolu.
8. Atsargiai supilkite gautą skystąją masę ant kokoso drožlių ir krakmolo mišinį neskubant išmaišykite.
9. Įmaišyti šokolado taškelius.
10. Su ledų šaukštu dėkite gautus pusrutulius ant kepimo popieriaus.
11. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?