1. Jogurtinis braškių ir šilauogių kokteilis
Reikės:
450 g natūralaus jogurto
puodelio šviežių braškių
saujelės šviežių šilauogių
1 didelio banano
cinamono
Pirmiausia nuplauk uogas ir bananą (jei ketini dėti mažesnį, reikėtų dviejų), tuomet braškes ir nuluptą bananą supjaustyk. Į trintuvą suberk uogas ir vaisius, supilk jogurtą. Viską išplak iki vientisos masės. Jei kokteilis per tirštas, įpilk pieno arba vandens ir dar šiek tiek paplak. Pagardink cinamonu.

2. Jogurtinis mėlynių ir čijos sėklų kokteilis
Reikės (kokteilį ruošk tik atsikėlusi arba iš vakaro, nes sėklos turi išbrinkti):
200 g natūralaus arba graikiško jogurto
3/4 puodelio šviežių mėlynių
pusės puodelio raugintų pasukų
3 šaukštelių čijos sėklų
saldinimui - šiek tiek skysto medaus
Nuplautas mėlynes, jogurtą ir pasukas supilk į trintuvą, trink iki vientisos masės. Jei nori pasaldink medumi, gerai išmaišyk. Įberk keletą šaukštelių čijos sėklų ir palik kokteilį šaldytuve 20-30 minučių. Per šį laiką sėklos išbrinks, o kokteilis taps dar gaivesnis.

3. Bananų ir špinatų kokteilis
Reikės (jei naudosi čijas, kokteilį ruošk tik atsikėlusi arba iš vakaro, nes sėklos turi išbrinkti):
250 ml sojų pieno
1 didelio banano
saujos špinatų
1 didelės minkštos datulės be kaulo
šaukšto čijos sėklų (nebūtinai)
Nuplautus špinatus, supjaustytą bananą ir susmulkintą datulę sumesk į trintuvą, įpilk sojų pieno, sutrink iki vientisos masės. Į kokteilį įberk šaukštą čijos sėklų, išmaišyk ir palik pusvalandžiui šaldytuve.

4. Bananų, salierų ir obuolių kokteilis
Reikės:
1 didesnio banano
2 saliero stiebų
1 trumpavaisio agurko
pusės obuolio (arba mažesnio viso)
1 didelės minkštos datulės be kaulo
saujelės špinatų
vandens
Ingredientus nuplauk, supjaustyk ir suberk į trintuvą. Įpylusi vandens viską gerai išplak iki vientisos masės. Jei kokteilis per tirštas, įpilk daugiau vandens ir vėl išplak.
