Medžiagų apykaitą skatinantys maisto produktai

Valgyk, ir nesigailėsi. Tik ne bet kokio maisto, o tokio, kuris ne tik pasotina – dar ir spartina medžiagų apykaitą.

ŽEMĖS RIEŠUTAI SU PRIESKONIAIS.
Sukramsnok 30 g skrudintų žemės riešutų (160 kcal), apibarstytų aštriais raudonaisiais pipirais. 1/4 arbatinio šaukštelio tokių pipirų papildomai sudegina apie 15 kcal.

PUDINGAS BE CUKRAUS.
Šis desertas – vienas geriausių šokolado pakaitų. Tirštos konsistencijos gardėsis už apetitą atsakingiems smegenų centrams įtinka greičiau nei, tarkim, karštas šokoladas. Ir kalorijų suvartoji kur kas mažiau.

JOGURTO PADAŽAS SU MORKŲ IR SALIERŲ ŠIAUDELIAIS
Sumaišyk 1/4 puodelio neriebaus natūralaus jogurto su 1/2 arbatinio šaukštelio prieskonių – štai tau ir gardus vegetariškas padažas. Neriebiame jogurte yra konjuguotos linolio rūgšties, kuri mažina riebalų pasisavinimą ir gerina metabolizmą.

ARBŪZAI
Juose daug vandens, todėl jie greitai pripildys skrandį, ir tu pasijusi soti. Puodelis kubeliais pjaustyto arbūzo – mažiau nei 50 kcal.

SALDYTI BANANŲ GRIEŽINĖLIAI
Jie gardūs ir primena mažus ledų gabalėlius. Tik kalorijų ir riebalų daug mažiau. Gali bananus dar labiau paskaninti – apibarstyti kokosais ar cinamonu, kuris padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, todėl kūnas kaupia mažiau riebalų.

TUNŲ SALOTOS
Puikus patiekalas – virškinant baltymus išeikvojama daugiau energijos, nei jos reikia angliavandeniams ar riebalams įveikti. Tik majonezą keisk pora šaukštų neriebaus itališko salotų padažo. Gardu, o kalorijų ir riebalų – mažai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis