3 sveikuolių sausainių receptai

Dėl neišaiškintų priežasčių žodis „sveikas maistas“ nekelia asociacijų su skanėstais, apie kuriuos pagalvojus tįsta seilė. O ar esi ragavusi „sveikuoliškus“ sausainius? Šie savo skoniu tikrai neatsilieka nuo kitų skanumynų netgi tuomet, kai nėra saldūs! Štai keli receptai tavo eksperimentams namuose.

1. Sveikuolių sausainiai su braškėmis

Sudėtis:

* 50g. kviečių gemalų;
* 70g. avižinių dribsnių;
* 50g sviesto;
* 100 ml. lieso jogurto;
* 1 kiaušinis;
* 150 g. kvietinių miltų;
* 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
* 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus;
* žiupsnelis druskos;
* 140 g. rudojo cukraus;
* šviežios braškės (iki 300g.)

Gaminimo eiga:

Į indą suberk kviečių gemalus, avižinius dribsnius, cukrų, druską, miltus, vanilinį cukrų (arba vanilę), kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyk. Tuomet išlydyk sviestą keptuvėje, jį supilk į mišinį kartu su jogurtu bei įmušk kiaušinį. Dar kartą išmaišyk – tešla beveik paruošta. Beliko supjaustyti braškes ir smulkius gabalelius suberti į tešlą.
Skardą išklok kepimo popieriumi ir, joje suformavusi mažus sausainiukus, pašauk į pusvalandžiui į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių karščio.

TAIP PAT SKAITYK: Nuotaiką gerinantys maisto produktai

2. Sveikuolių sausainiai su abrikosais;

Sudėtis:

* 100 g. sezamo sėklų;
* 250 g. sviesto;
* 200 g. saulėgrąžų;
* 50 g. razinų;
* 50 g. džiovintų abrikosų;
* pora kiaušinių;
* 2/3 stiklinės cukraus;
* 300 g. avižinių dribsnių.

Gaminimo eiga:

Prieš gamybos procesą išmirkyk razinas. Vėliau smulkiai supjaustyk abrikosus ir suberk juos į indą kartu su sezamo sėklomis ir razinomis. Tuomet keptuvėje ištirpink sviestą ir į jį suberk avižinius dribsnius. Kelias minutes kaitink masę maišydama. Gautą mišinį supilk į bendrą indą, įmušk kiaušinius ir gerai viską išplak.
Beliko skardą iškloti kepimo popieriumi ir išdėlioti masę mažais gabalėliais. Sausainius kepk ~20 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių karščio.

TAIP PAT SKAITYK: 7 priežastys, kodėl moterys turėtų valgyti riešutus

3. Sveikuolių sausainiai su kokosu

Sudėtis:

* 250 g. avižinių dribsnių;
* 250 g. pilno grūdo miltų;
* 250 g. kokoso drožių;
* 150 g. sviesto;
* arbatinis šaukštelis cinamono;
* pora kiaušinių;
* džiovintų vaisių;
* 2–3 valgomieji šaukštai medaus.

Gaminimo eiga:

Procesas menkai skiriasi nuo pirmų dviejų sausainių gamybos: avižinius dribsnius, miltus, kokoso drožles, cinamoną, smulkiai pjaustytus džiovintus vaisius suberk į indą. Kitame inde suplak kiaušinius.
Tuomet keptuvėje ištirpink sviestą ir, įdėjus kelis šaukštus medaus, ant silpnos ugnies kaitink iki vienalytės masės. Po to į keptuvę supilk vidutiniškai išplaktus kiaušinius ir viską išmaišyk. Šį mišinį supilk į dubenį su avižomis ir kitais ingerdientais. Belieka suformuoti sausainiukus ir orkaitėje (įkaitintoje iki 180–190 laipsnių) kepti 20 minučių. Skanaus!

TAIP PAT SKAITYK: Kokios sultys tau labiausiai tinka? (grožiui ir sveikatai)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis