Lieknėjame be dietų: kokie produktai dera tarpusavyje

Tinkamai derindama maisto produktus, pagerinsi medžiagų apykaitą ir atsikratysi nereikalingų kilogramų. Tavo dėmesiui – keletas naudingų maisto derinukų!

Avižinė košė ir apelsinų sultys
Tyrimai parodė, kad šis derinys puikiai valo kraujagysles ir saugo nuo širdies smūgio. Kartu šie produktai geriau stabilizuoja blogąjį cholesterolį.

Kava su bandele
Tokį derinį rekomenduoja Barselonos universiteto mokslininkai. Atlikę eksperimentą su magnetinio rezonanso tomografija, jie išsiaiškino, kad kavos ir bandelės derinys padeda žmogaus smegenims dirbti visu pajėgumu, stipriai suaktyvėja už kognityvines funkcijas bei atmintį atsakingų sričių veikla.

Mėlynės ir vynuogės
Šis derinys pripažintas stipriausiu antioksidantu iš daugybės vaisių ir uogų. Kartu valgomos mėlynės ir vynuogės sukurią energetinį poveikį – jų komponentai stiprina viena kitos veiksmingas medžiagas.

Obuoliai ir šokoladas
Obuoliuose yra kvercetino, kuris slopina uždegimus ir mažina alergijos, miokardo infarkto, Alzheimerio ir Parkinsono ligų, prostatos ir plaučių vėžio riziką. Šokolade yra katechinų, kurie mažina aterosklerozės ir vėžio riziką. Kartu kvercetinas ir katechinai saugo nuo trombozių, gerina širdies ir kraujagyslių veiklą. Dėl tos pačios priežasties naudinga ir grikių košė su svogūnais.

Nereikėtų nulupti obuolių odelės, nes joje gausu antioksidantų, kurie saugo nuo kepenų, krūties ir žarnyno vėžio. Obuolius reikėtų valgyti su žievele, tik gerai sukramtyti.

Kefyras ir vaisiai
Vaisiuose yra daug vitaminų ir mikroelementų, kuriuos organizmas geriau įsisavina su kefyru.

Ryžiai ir daržovės
Kartu jie maksimaliai aprūpina organizmą naudingomis medžiagomis. Dietologai rekomenduoja gaminti plovą su daržovėmis, moliūgų košę su ryžiais arba ryžius su raudonomis paprikomis.

Duona ir jautiena
Jei stinga laiko papietauti, pasidaryk sumuštinį su duona iš neskaldytų grūdų miltų, kurie padeda įsisavinti riebalus. Dėl šios priežasties ji puikiai tinka su jautiena ir sūriu.

Džiovinti vaisiai ir grūdai
Džiovinti abrikosai, slyvos, razinos ir riešutai suteikia energijos visai dienai ir aprūpina organizmą geraisiais angliavandeniais. Dėk džiovintų vaisių į avižinę košę arba valgyk kartu su duona iš neskaldytų grūdų miltų.

Žuvis ir citrina
Apšlakstyk žuvį citrinos sultimis – ne tik skanu, bet ir naudinga. Citrinoje esantis vitaminas C spartina geležies įsisavinimą, taigi citrinos sultimis galima apšlakstyti ne tik žuvį, bet ir mėsą.

Morkos ir aliejus
Morkose esantis vitaminas A ne tik gerina regėjimą, bet ir jaunina. Tiesa, jis įsisavinamas tik su riebalais, todėl sveika pradėti dieną morkų sultimis su šaukšteliu aliejaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis