Prie subalansuotos baltymų – angliavandenių mitybos pereik palaipsniui. Tam, kad numesti kilogramai nesugrįžtų, gali pabandyti vadovautis amerikiečių dietologo Herberto M. Sheltono sudarytomis 5 mitybos taisyklėmis.
* Baltymai ir maistas, turintis daug angliavandenių bei krakmolo, sunkiai virškinamas: baltymams būtina rūgšti terpė, angliavandeniams – šarminė. Mėsos nevalgyk su bulvėmis arba duona, košės – su pienu.
* Baltymai – riebalai. Riebalai lėtina skrandžio rūgščių sekreciją, o baltymai, priešingai – ją skatina. Todėl produktus, savo sudėtyje turinčius didelį riebalų kiekį (pvz. grietinėlė, sviestas, riebi mėsa), reikia valgyti atskirai nuo baltymų turinčių produktų (pvz. riešutų, sūrio, kiaušinių, liesos mėsos).
* Cukrus, vartojamas kartu su baltymais, stabdo jų virškinimą, todėl kaupiasi viršsvoris. Varškę valgyk ne su uogiene, o su vaisiais, dar geriau – su žalumynais.
* Rūgščius vaisius ir uogas valgyk 20–30 minučių iki angliavandeniais prisotinto maisto (košės, miltiniai ir konditerijos gaminiai, bulvės) valgymo, nes rūgštis savo poveikiu suardo angliavandenius apdorojantį fermentą.
* Pienas – atskirai! Pienas blogai dera su visais produktais. Vienintelė išimtis – rūgštūs vaisiai.