Plokštesnis pilvukas vos per 24 valandas

Viskas gerai: suknelė yra, vakarėlis irgi bus. Tik vienas bet gadina nuotaiką – pūpsantis pilvukas. Joks stebukladaris jo per naktį tau nepanaikins. Tačiau sumažinti jį įmanoma – be jokių korsetų!

7.00
Vos nubudus
Stiklinė vandens su šaukštu obuolių acto.
Kodėl? Šis mišinys natūraliai malšina apetitą. O kai nelabai nori valgyti, tad ir kalorijų gauni mažiau.

8.00
Pusryčiai
Košė, paruošta iš 50 g avižų, 50 g sėlenų ir vandens, paskaninta žiupsneliu cinamono.
Kodėl? Avižų skaidulos neleidžia viduriams užkietėti (kaip tik dėl to pilvą dažniausia ir pučia). Cinamonas padeda sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje, o tai stabilizuoja apetitą, malšina norą pasmaližiauti pilvą pučiančių keksiukų bei pyragaičių.

11.00
Priešpiečiai
3 salierų stiebai su 30 g riešutų sviesto.
Kodėl? Salierai – diuretikai, padedantys organizmui atsikratyti skysčių pertekliaus. Be to, juose gausu kalio, mažinančio druskos kiekį (tai – dar viena priežastis skysčiams kauptis). Riešutų sviestas – baltymų šaltinis, padėsiantis apmalšinti alkį iki pietų.

13.00
Pietūs
Gabalėlis avokado su 20 g pjaustytų džiovintų pomidorų ir dviem gabalėliais duonos su raugu.
Kodėl? Raugas fermentuojasi ilgiau nei kitokios tešlos duona, todėl jį lengviau virškinti tiems, kuriems kyla problemų dėl pilvo pūtimo. Avokade esančios mononesočiosios riebalų rūgštys, vartojamos vietoj sočiųjų riebalų, padeda mažinti poodinį riebalų sluoksnį. Džiovintuose pomidoruose gausu ląstelienos, mažinančios vidurių užkietėjimą.

15.00
Pavakariai
Vienas šaukštas linų sėmenų su natūraliu jogurtu.
Kodėl? Linų sėmenys spartina virškinimo procesą, o natūraliame jogurte esančios bakterijos padeda išlaikyti žarnyną sveiką.

19.00
Vakarienė
120 g veršienos, apkeptos su ¼ šaukšto sviesto, paskui patroškintos 250 ml raudonojo vyno bei ½ citrinos sulčių mišinyje. Garnyras – 100 g garuose virtų žalių šparaginių pupelių ir viena su lupenomis orkaitėje kepta bulvė.
Kodėl? Veršiena – viena nekaloringiausių ir lengviausiai virškinamų mėsos rūšių. Raudonasis vynas suteikia ypatingo skonio bei aromato. Troškinant jį išgaruoja alkoholis, todėl organizme skysčiai nesikaups. Citrinoje esanti rūgštis stimuliuoja skrandžio sultis, kurių reikia, kad virškinimas būtų efektyvus. Daržovės mažina pilvo pūtimą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis