7 greitai paruošiamų salotų receptai

Greitai, sveikai ir skaniai! Siūlome tau septynis puikius salotų su itališkais sūriais receptus!

Receptas Nr. 1
Mocarelos ir lašišos salotos

Ko reikės?
250 g klasikinės mocarelos,
200 g silpnai sūdytos lašišos,
125 g mažųjų špinatų,
2 svogūnėlių,
4 v. š. grietinės,
1 v. š. grūdėtųjų garstyčių,
druskos, pipirų.

Svogūnėlius supjaustyk plonais pusžiedžiais, lašišą – plonais pailgais gabaliukais, mocarelą – stambesniais gabalėliais. Grietinę sumaišyk su garstyčiomis, įberk žiupsnelį druskos, pipirų ir viską išmaišyk. Į salotų dubenį suberk visus paruoštus ingredientus, užpilk garstyčių ir grietinės padažo, viską atsargiai išmaišyk. Spalvingos ir naudingos salotos – paruoštos!

Receptas Nr. 2
Kaprio salotos su gražgarstėmis ir mocarela

Ko reikės?
250 g mažų mocarelos rutuliukų,
250 g vyšninių pomidorų,
4 bazilikų šakelių,
saujos gražgarsčių,
5 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Pesto padažui:
didelis ryšelis bazilikų,
1 v. š. kedrinių pinijų,
5−6 v. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus,
1 skiltelė česnako,
70 g tarkuoto parmezano,
druskos.

Pirmiausia paruošk pesto padažą: į trintuvą sudėk bazilikų lapelius, kedrines pinijas, česnaką, įpilk alyvuogių aliejaus ir išmaišyk viską iki vienalytės masės. Suberk parmezaną ir viską dar kartą išmaišyk. Jei padažas pernelyg tirštas, įpilk truputį aliejaus. Įberk druskos ir dar kartą išmaišyk. Supjaustyk pomidorus, sumaišyk juos su mocarelos rutuliukais (jei nori, gali juos perpjauti pusiau). Įberk druskos, pipirų, pašlakstyk alyvuogių aliejumi. Tada sudėk bazilikų lapelius, gražgarstes, viską sumaišyk ir užpilk pesto padažo.

Receptas Nr. 3
Pupelių salotos su mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais

Ko reikės?
250 g mažų mocarelos rutuliukų,
3 salierų stiebelių su lapeliais,
3 nedidelių agurkų,
70 g saulėje džiovintų pomidorų,
250 g virtų baltų arba konservuotų pupelių,
2−3 šakelių šviežių bazilikų.

Užpilui:
4 v. š. Dižono garstyčių,
2 v. š. pievų gėlių medaus,
4 v. š. alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.

Saliero stiebelius, agurkus ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustyk nedideliais kubeliais arba juostelėmis. Visa, ką supjaustei, sumaišyk su pupelėmis, sudėk mocarelos rutuliukus (gali juos perpjauti pusiau arba palikti nesmulkintus), bazilikų lapelius ir salierų stiebelius. Visus išmaišytus ingredientus užpilk padažu ir nešk svečiams.

Receptas Nr.4
Salotos su mocarela ir dilgėlėmis

Ko reikės?
250 g mažų mocarelos rutuliukų,
3 saldžių pomidorų,
70 g saulėje džiovintų pomidorų,
saujos dilgėlių lapų,
4 v. š. alyvuogių,
4 v. š. saulėgrąžų sėklų.

Užpilui:
6 v. š. alyvuogių aliejaus,
1 v .š. baltojo vyno acto,
1 v. š. cukraus.

Sausoje keptuvėje pakepink saulėgrąžas, kol šios gražiai pagels. Supjaustyk šviežius pomidorus, o stambius saulėje džiovintus pomidorus perpjauk į 2–3 dalis. Kruopščiai nuplauk dilgėlių lapus ir nusausink. Mažus mocarelos rutuliukus perpjauk pusiau arba palik nepjaustytus. Ruošdama užpilą intensyviai maišyk actą su cukrumi, kol šis ištirps. Įpilk alyvuogių aliejaus ir viską išmaišyk. Sudėk į dubenį visus paruoštus ingredientus, įberk alyvuogių, užpilk padažo, gerai viską išmaišyk ir patiek.

Receptas Nr. 5
Salotos su japoniniais ridikais, ridikėliais ir mocarela


Ko reikės?
250 g klasikinės mocarelos,
150 g japoninių ridikų arba baltųjų ridikų,
100 g ridikėlių,
2 stiebelių svogūnų laiškų,
1 v. š. kepintų sezamų sėklų,
1 v. š. moliūgų sėklų aliejaus arba baltųjų triufelių aromato aliejaus,
2 v. š. tailandietiško saldaus aitriųjų paprikų padažo,
2 v. š. austrių padažo.

Mocarelą supjaustyk stambiais apvaliais gabaliukais. Ruošdama užpilą sumaišyk aliejų, tailandietišką saldų aitriųjų paprikų padažą ir austrių padažą. Įberk žiupsnelį druskos ir pipirų, viską vėl sumaišyk. Japoninius ridikus ir ridikėlius supjaustyk plonomis skiltelėmis, svogūnų laiškus – smulkiais žiedeliais. Mocarelą sumaišyk su pjaustytomis daržovėmis ir išdėliok į lėkštę. Gausiai apibarstyk sezamų sėklomis, užpilk padažu. Voilà!

Receptas Nr. 6
Rikota su uogomis, riešutais ir medumi

Ko reikės?
250 g rikotos,
2 v. š. kedrinių pinijų,
2 v. š. graikinių riešutų,
4 v. š. akacijų medaus,
1 v. š. citrinų sulčių,
150 g šviežių braškių arba aviečių,
100 g medaus koriais.

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių ir pakepink joje kedrines pinijas, graikinius riešutus 5–6 min. Akacijų medų sumaišyk su citrinų sultimis. Braškes kruopščiai nuplauk ir supjaustyk į 2–3 dalis. Rikotą šakute padalink į keturias dalis ir išdėliok į lėkštes. Šalia jos sudėk uogas, medų su koriu, riešutus, apliek viską akacijų medumi ir mėgaukis netradiciniu patiekalu.

Receptas Nr. 7
Rikota su kedrinėmis pinijomis ir klevų sirupu

Ko reikės?
250 g rikotos,
2−3 v. š. kedrinių pinijų,
2 šakelių mėtų (nebūtina),
4−6 v. š. klevų sirupo.
Nuolat maišydama apkepink kedrines pinijas sausoje keptuvėje, kol riešutai gražiai pagels. Nuo šakelių nuskabyk mėtų lapelius. Rikotą išdėliok lėkštėje, gausiai užpilk klevų sirupu, apibarstyk kedrinėmis pinijomis ir mėtų lapeliais. Va ir mėgaukis gurmanišku desertu!

Šaltinis: cosmo.ru, Olga Ivanova

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis