5 produktai, padedantys naikinti pilvo riebaliukus

Tikėtis, kad valgant vien rekomenduojamus maisto produktus pilvo riebaliukai išnyks nė nepastebėjus, žinoma, nėra teisinga. Tam, kad tavo talija taptų dailesnė, pirmiausiai iš maisto raciono pašalink apdirbtus angliavandenius ir cukrų. O, pradėjusi reguliuoti mitybą, į kasdieninį meniu įtrauk produktus, kurie padės naikinti pilvo riebaliukus.

1. Mėlynės. Įrodyta, jog mėlynės turi teigiamų savybių pilvo riebalų deginimo procesuose, todėl bent saują šių uogų reikėtų suvalgyti kasdien. Šaldytos mėlynės taip pat tiks. Šiose uogose esantis mažas glikemijos indeksas (nurodantis kaip greitai ir kiek pakyla gliukozės kiekis) padeda palaikyti pastovų cukraus kiekį kraujyje. Taigi, mėlynės dar ir puikus energijos užtaisas.

2. Pilno grūdo avižos. Šių grūdų pavadinimas linksniuojamas kone kiekvienoje sveikos gyvensenos atmintinėje. Tad nenuostabu, kad pilno grūdo avižų košė įeina ir į mitybos racioną, deginantį riebalus. Visų pirma, svajojančios apie dailų juosmenį, turi valgyti sveikus pusryčius, kuriems dažniausiai rekomenduojama avižinė košė: šis maistas ne tik padės ilgiau jausti sotumą, suteiks energijos, bet ir sureguliuos medžiagų apykaitą, cukraus kiekį kraujyje. Tačiau greitai paruošiama avižų košė – ne tau, kadangi dažniausiai jos sudėtyje galima rasti nemažą cukraus kiekį. Beje, manoma, kad ne tik grūdai, bet ir pati košės „formulė“ turi teigiamą poveikį riebalų deginimui: avižos + skysčiai (vanduo) + karštis.

3. Špinatai, gražgarstės. šios salotos sureguliuoja organizmo medžiagų apykaitos procesus. Beje, kuo tamsesnės pasirinktos salotos – tuo jos naudingesnės, siekiant sudeginti šiek tiek riebalų. Špinatai ir gražgarstės normalizuoja medžiagų apykaitą bei turi mažai kalorijų. Jei pietums vien salotos sotumo jausmo nesuteikia, tuomet prieš pagrindinį patiekalą suvalgyk bent mažą porciją špinatų ar gražgarsčių – tuomet, dėl salotose esančio vandens, didelei riebaus ar sotaus, tačiau riebalų deginimui nelabai naudingai maisto porcijai skrandyje vietos liks kur kas mažiau.

4. Lašiša. Turbūt tai kelia nuostabą – juk lašiša labai riebi... Tiesa, tačiau šioje žuvyje gausu nesočiųjų riebiųjų rūgščių (omega–3), kurios tavo organizme reguliuoja kortizolio gamybą, t.y.: angliavandenių apykaitą. Organizme skaidant lašišos medžiagas sudega nemažai riebalų. Tačiau tai nereiškia, kad lašišą reikia valgyti nuolat ir didelėmis porcijomis – norint sudeginti pilvo riebalus viską reikia daryti su saiku!

5. Migdolai. Ne naujiena, kad riešutai – itin sotus ir sveikas produktas, prisotintas kalcio, B ir E vitaminų bei mažinantis cholesterolio kiekį kraujyje. Tačiau pilvuko riebalų deginimui svarbiausi yra migdoluose esantys mononesotieji riebalai, augaliniai baltymai bei skaidulinės medžiagos.

Na, o toms, kurios rimtai nusiteikusios kovoti su riebaliukais, siūlome Impuls trenerės rekomenduojamus pratimus pilvo presui stirptinti!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis