5 produktai, kurie pagelbės turinčioms antsvorio

Pavasaris – tai laikas, kai ypatingai susirūpiname kūno formomis. Normalu, juk ne už kalnų maudymosi kostiumėlių sezonas! Be to, norisi pašalinti per žiemą organizme susikaupusius teršalus. Štai kodėl dietos – artimos moterų draugės.

Anot mitybos specialistų, kiekviena dieta turi savų privalumų ir trūkumų. Tad labai svarbu įsiklausyti į savo organizmą ir pasirinkti tinkamiausią lieknėjimo bei savijautos gerinimo būdą. Šį pavasarį knygos „Praktiškos moters knyga“ sudarytoja Daiva Dmuchovska nesiryžtančioms laikytis dietos pataria pradėti nuo 5 produktų, kuriuos norint sulieknėti reikėtų įtraukti į savo racioną.

Greipfrutai
Veiksmingai degina riebalus ir gerina virškinimą. Greipfrutuose esantys pektinai ir ląsteliena stimuliuoja žarnyno valymąsi, kepenų veiklą. Šie vaisiai yra nekaloringi (100 g – 38 kcal), juose gausu kapiliarus stiprinančių vitaminų C ir P. Anot dietologų, greipfrutų negalima padauginti – per dieną pakanka suvalgyti vieną vaisių. Greipfrutų sultimis tinka apšlakstyti daržovių salotas, lieknėjant tinka maišyti su obuolių, morkų sultimis

Gražgarstės
Šalina iš organizmo skysčių perteklių, gerina medžiagų apykaitą, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje. Šiose žolelėse yra vitaminų C, A, K, kalcio, magnio. Gražgarstės pikantišką prieskonį suteikia salotoms, košėms, sriuboms, padažams, makaronams, picoms.

Slyvos
Jose gausu virškinimą spartinančios ir riebalams kauptis trukdančios ląstelienos. Slyvos lėtina angliavandenių pasisavinimą, todėl ne taip greitai išalkstama. Džiovintų slyvų antpilas (6–8 slyvas užpilkite 300 ml vandens) veiksmingai valo žarnyną. Slyvas galima rinktis užkandžiui, smulkintomis paskaninti grūdų košes, varškę, ryžių garnyrą.

Grikiai
Juose gausu įvairiausių mineralų, PP, E ir B grupės vitaminų, folio rūgšties, lizino, skaidulų (40 g grikių yra net 4 g). Visos maisto medžiagos yra labai greitai ir lengvai įsisavinamos. Grikiai teigiamai veikia kepenis ir žarnyną, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, todėl rečiau kamuoja alkio priepuoliai. Neskrudinti grikiai maistingesni nei skrudinti. Grikiais tinka gardinti apkepus, daržovių blynelius, iš jų galima pagaminti sveikųjų kotletų.

Ananasai
Turi riebalų deginimą spartinančio ir nuo vidurių užkietėjimo saugančio bromelaino, sotumo teikiančių skaidulų. Ananasai – kalio, magnio, geležies, fosforo šaltinis. Juose gausu vitamino C, o vitamino P yra net penkis kartus daugiau negu citrinose. Ananasais negalima piktnaudžiauti, nes jie priskiriami alergiją sukeliančių produktų grupei. Optimalus variantas – 3–4 ananaso griežinėliai per dieną arba dubenėlis vaisių salotų su ananasais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis