Saldi jausmų išraiška - burnoje tirpstantys širdies formos morengai

Nustebink savo mylimąjį artėjančios Valentino dienos proga! Norime pasiūlyti tau 14 gardžių idėjų, kad kiekviena diena iki meilės šventės būtų šiek tiek saldesnė ir kupina netikėtų malonių siurprizų.

Sudėtis:

4 kiaušinių baltymai
230 g „Dansukker“ cukraus miltelių
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 žiupsnelis druskos

Baltymus su druska išplakite iki standžių putų. Įberkite pusė kiekio cukraus miltelių ir plakite, kol masė taps puri ir blizgi. Suberkite likusius cukraus miltelius ir dar plakite, tik tiek, kol masė taps vientisa, nes svarbu, kad ji liktų kuo puresnė.

Į maišelį su dantytu antgaliu sudėkite masę ir ant kepimo popieriaus skardoje formuokite norimo dydžio ir tūrio širdeles. (Jeigu masė per skysta ir dryželiai su antgaliu nesiformuoja – padėkite ją su maišeliu į šaldiklį 20 minučių). Pašaukite širdeles į 120-140 °C orkaitę. Kepkite truputį pravertoje orkaitėje maždaug 30-35 min.

Širdeles su skarda ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti bei sutvirtėti. Iškeptas širdeles apibarstykite vaniliniu cukrumi.

Jei norite morengams suteikti spalvą, į masę įmaišykite maistinių dažų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis