Geismą žadinantys ingredientai, atkeliavę tiesiai iš Japonijos

JAV sklando anekdotinė istorija apie vieną meilės ištroškusią šeimininkę. Ji kažkur perskaitė, kad norint pagerinti vyro potenciją reikia paruošti patiekalą iš ėriuko sėklidžių, trintų austrių kiautų ir gaidžio uodegos plunksnų.

Nežinoma, kaip ji privertė vyrą visa tai suvalgyti, tačiau istorija baigėsi ne meilės guolyje, o ligoninės lovoje — vyrui buvo diagnozuotas ūmus apsinuodijimas.

Senosiose meilės magijos patarimų knygose būta ir daug egzotiškesnių nei šis patiekalų bei gėrimų. Maistą buvo siūloma gardinti mylimojo krauju, sumaišytu su juodos kumeliuko kaktos odos pelenais, skruzdėlių apgraužtos rupūžės kairiosios pusės skeleto kauleliais, balandžio širdimi, žvirblio smegenimis, mylimojo plaukais, menstruacijų krauju ir netgi... iš kapų vogtais negyvėlio kaulais.

Dar visiškai neseniai buvo manoma, jog puikių afrodiziakų savybių būdinga milteliams, pagamintiems iš raganosio rago. Jeigu mokslininkai nebūtų paneigę šio mito, raganosiais dabar galėtume grožėtis tik paveikslėliuose.

XX amžiaus pradžioje garsusis psichoanalitikas Sigmundas Freudas rašė: “Ligi šiol tikima viduramžių legendomis, jog kai kuriems maisto produktams būdinga afrodiziakų savybių. Pavyzdžiui, žaliai mėsai, žaliems kiaušiniams, gyvulių sėklidėms, pipirams, mėtoms, morkoms ir netgi petražolėms. Bet iš tikrųjų daug veiksmingesni stimuliatoriai yra moliūgų sėklos, džiovinti vaisiai, riešutai, grybai, dilgėlės ir kvietinių miltų gaminiai”.

Pritardami S.Freudo mintims, knygos “Lyčių paslaptys” autoriai Nikas Douglasas ir Penny Slinger teigia, jog geriausias šių dienų afrodiziakas — sveika ir kuo įvairesnė mityba: “Rinkdamiesi tik šviežius produktus ir kuo dažniau juos kaitaliodami gausite visų organizmui būtinų medžiagų. Tada nereikės jokių specialių afrodiziakų”.

Ką daryti? Pažiūrėk, ką tau su mylimuoju siūlo restorano “Tokyo” kulinarijos meistrai. Japonų patiekalai — vieni sveikiausių pasaulyje, be to, jiems būdinga ir geismą žadinančių savybių.

Love Sushi - suši užkandėlė iš šviežios lašišos ir žuvų skraiduolių ikrų

Afrodiziakai: wasabi krienai ir marinuotas imbieras.

Dažniausiai suši ritinėliai patiekiami su wasabi krienais ir marinuotu imbieru. Suši ritinėliai mirkomi krienų bei sojų padaže. Pasak japonų, wasabi krienai sušildo kūną bei jausmus: gerina virškinimą, medžiagų apykaitą, aktyvina kraujotaką, stiprina imuninę sistemą. Panašių savybių būdinga ir imbierui, iš kurio “Tokyo” meistrai patiekaluose išdėlioja rožės žiedus. Imbieras atgaivina burnos ertmę, todėl juo užkandama po kiekvieno suši ritinėlio — taip pasirengiama pajusti vis kitokį skonį.

Ebi Notiriaki - keptos tigrinės krevetės su daržovėmis ir tiriaki padažu

Afrodiziakai: krevetės.

Ilgai manyta, kad jūros gėrybėse gausu stimuliuojamųjų medžiagų. Deja, moksliškai tai nėra įrodyta. Žinoma tik tiek, kad krevetėse gausu maistinių baltymų, todėl jas mėgstantiesiems energijos neturėtų stigti.

Ebi Gohan - kepti japoniški ryžiai su jūros gėrybėmis ir japoniškais šiitake grybais

Afrodiziakai: šiitake grybai.

Japonijoje šie grybai vadinami imperatoriškaisiais. Tokios pagarbos jie nusipelnė dėl jiems būdingų nepaprastų savybių. Japonų teigimu, šiitake grybai grąžina jaunystę, ilgina gyvenimą. Iš tiesų — jie stiprina imuninę sistemą, stimuliuoja širdies veiklą, mažina nuovargį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis