Vieno kąsnio užkandžiai šventiniam vakarėliui

Pasisekė toms, kurios per šventes eis į svečius pas draugus. O toms, pas kurias pačias draugai ketina ateiti, teks šiek tiek pasistengti ir pasukti galvą, kuo nustebinti draugus. Stovėti prie puodų mes nelinkusios, todėl siūlome tau greitai paruošiamų ir puikiai atrodančių užkandžių variantus.

Užkandis prie vyno: krevečių ir vištienos iešmeliai

Tau reikės: 300 gramų vištienos filė, 300 gramų išvalytų krevečių, alyvuogių be kauliuko, 1 čili pipiro, 1 šaukštelio garstyčių, 1 šaukštelio medaus, 1 šaukšto citrinų sulčių, druskos, maltų juodųjų pipirų, malto imbiero, maltos paprikos ir aliejaus.

Išvalyk krevetes, o vištieną supjaustyk gabaliukais, kurių dydis būtų panašus į krevečių. Tiek krevetes, tiek vištieną valandą laiko reikės pamarinuoti skirtinguose marinatuose.

Marinatas krevetėms: sumaišyk aliejų, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir čili pipirą.
Marinatas vištienai: sumaišyk medų, garstyčias, žiupsnelį imbiero, žiupsnelį maltos paprikos ir maltų pipirų.

Išsimarinavusias krevetes ir vištieną sumauk ant iešmelių (gali mauti atskirai krevetes, atskirai vištieną arba pamaišyti) ir pakepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol vištiena švelniai paskrus. Iešmelius papuošk alyvuogėmis arba patiek jas atskirai. Prie užkandžio puikiai tinka aštresni padažai!

Itališkos Bruschettos

Bruschetta užkandžiai yra ruošiami iš duonos, kuri pagaminta be druskos (tu gali rinktis prancūzišką batoną). Duonelė yra įtrinama česnaku, pašlakstoma alyvuogių aliejumi, pagardinama druska bei pipirais ir tuomet paskrudinama, kad būtų traški. O toliau – kaip leidžia tavo fantazija! Pavyzdžiui italai labiausiai mėgsta bruschettas, gardintas mocarelos sūriu, baziliko lapeliais ir pomidorais. Mes tau siūlome keletą variantų, kuriuos gali išbandyti.

1. Tau reikės: 1 pomidoro, 150 gramų mocarelos, saujelės alyvuogių, šviežio baziliko,1 šaukšto sviesto, 1 šaukštelio pomidorų padažo, 1 šaukštelių pesto padažo. Tirpintą sviestą sumaišyk su pesto padažu, pomidorus bei alyvuoges susmulkink ir sumaišyk su pomidorų padažu. Mocarelą supjaustyk riekelėmis. Paruoštą duonelę (kaip nurodyta aukščiau) patepk pesto mišiniu, ant viršaus uždėk šaukštelį smulkintų pomidorų ir alyvuogių, tuomet – griežinėlį mocarelos. Paruoštas bruschettas kelioms minutėms pašauk į orkaitę.

2. Tau reikės: 1 pomidoro, 200 gramų neriebios minkštos varškės, virtos vištienos, alyvuogių aliejaus, krapų, druskos ir pipirų. Vištienos file smulkiai supjaustyk, sumaišyk su krapais bei varške ir pagardink druska. Pomidorus nuplikyk, nulupk odelę ir susmulkinus pašlakstyk alyvuogių aliejumi bei pabarstyk pipirais. Ant paruoštos duonelės uždėk paruoštų pomidorų, o ant jų – varškės ir vištienos mišinio.

3. Tau reikės: 4 virtų kiaušinių, 2 šauktų tarkuoto sūrio, 200 gramų konservuoto tuno savose sultyse, 1 šaukšto grietinės, krapų, druskos, pipirų. Kiaušinius nulupk ir smulkiai sutarkuok. Sumaišyk juos su sūriu ir pagardink druska bei pipirais. Tuomet įmaišyk grietinę, tuną ir krapus. Paruoštą mišinį tepk ant duonelės.

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su kumpiu

Jei reikia greito ir gardaus užkandžio - sluoksniuotos tešlos lazdelės su vytinta mėsa bus tiesiog tobulas variantas. Tau reikės: 250 gramų sluoksniuotos mielinės tešlos, 50 gramų vytinto kumpio (galima rinktis paprastą kumpį ar net juostelėmis pjaustytas dešreles) ir vieno kiaušinio.

Sluoksniuotą tešlą iškočiok, kad jos plotis būtų tolygus vytinto kumpio juostelių ilgiui, o pačias juosteles sudėk ant tešlos. Tešlą kartu su kumpiu suraižyk tolygiomis, maždaug 2 cm pločio juostelėmis. Kiekvieną juostelę susuk į spiralę ir viską sudėk ant kepimo popieriaus. Paruoštas lazdeles patepk išplaktu kiaušiniu, pašauk į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių ir kepk, kol lazdelės švelniai paruduos.

Itališkas užkandis su Mozzarella „Ti amo Italia“

Tau reikės: baklažano, krevečių, Parmos kumpio, Mocarela sūrio. Papildomai: druskos, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, maltų šviesių pipirų, šiek tiek miltų bei šviežio baziliko.

Krevetes išvalyk, pabarstyk druska bei pipirais ir pakepink įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių (kiekvienai pusei maždaug po minutę). Baklažaną supjaustyk vienodo storumo riekelėmis, apibarstyk miltais, pagardink druska ir taip pat pakepink, kol jis švelniai paruduos. Ant baklažano riekelės uždėk gabalėlį Mocarela sūrio, vieną krevetę ir baklažaną atsargiai susuk, o tuomet apvyniok Parmos kumpio griežinėliu. Visus paruoštus baklažanų suktinukus sudėk į kepimo indą ir pašauk į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti reikia neilgai, apie 5 minutes, kol sūris pradės lydytis. Ištrauk paruoštą užkandį iš orkaitės, apšlakstyk aliejumi, citrinų sultimis ir apibarstyk smulkintais šviežiais bazilikais. Arba iš šių trijų ingredientų paruošk padažą ir patiek jį atskirai, šalia užkandžio.

Kumpio ir slyvų suktinukai

Į vytintą kumpį suvyniok džiovintas slyvas ir juostelėmis pjaustytas kriaušes.

Kumpio, meliono ir brie sūrio suktinukai

Melioną ir brie sūrį supjaustyk riekelėmis. Kumpį pasistenk supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais. Ant meliono riekelės dėk gabalėlį brie sūrio ir apsuk kumpio griežinėliu.

Lavašo suktinukų receptai

1. Reikės: kietai virtų kiaušinių, česnakų, fermentinio sūrio, krabų lazdelių ir majonezo. Sūrį ir kiaušinius sutarkuok, krabų lazdeles smulkiai supjaustyk, išspausk česnaką ir viską sumaišyk su majonezu. Gauta mase ištepk lavašą, susuk ritinukus ir supjaustyk vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

2. Reikės: kiaulienos faršo, prieskonių, paprikos, agurkų, svogūnų. Kiaulienos faršą ir smulkintus svogūnus pakepink, pagardink tau patinkančiais prieskoniais (gali įdėti šiek tiek čili pipirų). Paprikas ir agurką susmulkink, viską sumaišyk. Dėk ant lavašo, susuk ritinukus ir supjaustyk vieno kąsnio dydžio gabaliukais. Šį variantą galima valgyti ir karštą: tiesiog supjaustytus ritinukus kelioms minutėms pašauk į orkaitę.

3. Reikės: virtos vištienos krūtinėlės, svogūno, marinuotų agurkėlių, krapų, salotų ir majonezo. Vištieną, svogūnus ir agurkėlius kuo labiau susmulkink, sumaišyk su majonezu ir pagardink smulkintais krapais. Paruoštą mišinį tepk ant lavašo, ant viršaus uždėk salotų lapų, viską susuk ir supjaustyk vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

4. Reikės: kiaulienos kumpio, fermentinio sūrio, česnako, krapų ir majonezo. Kiaulienos kumpį supjaustyk plonomis juostelėmis, sūrį sutarkuok ir viską sumaišyk su majonezu. Pagardink smulkintais krapais, įspausk česnako ir vėl viską išmaišyk. Dėk ant lavašo, susuk ritinukus ir supjaustyk vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

5. Reikės: sūdytos lašišos, lydyto sūrelio, salotų, krapų. Lašavą ištepk lydytu sūreliu, ant viršaus sudėk gabaliukais pjaustytą lašišą (gali pirkti lašišos gabaliukus salotoms), apibarstyk krapais ir uždenk salotų lapais. Iš lavašo susuk ritinukus ir supjaustyk vieno kąsnio dydžio gabaliukais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis