Nerealiai skanus bananų ir karamelės pyragas

Mamos diena jau visai čia pat! Skirk šiek tiek laiko pasisukiojimui virtuvėje ir paruošk mamai beprotiškai skanų nekeptą bananų ir karamelės pyragą.

Pyragui reikės:

* 180 g sviesto
* 2 pakelių paprastų arbatinių sausainių
* 2 didelių bananų
* Indelio maskarponės sūrio (250 g)
* 250 g riebios plakamos grietinėlės
* 0,5 skardinės karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno (apie 200 g)
* cukraus pudros (2-3 šaukštų)
* migdolų drožlių
* kakavos miltelių

1. Ištirpink sviestą ir sumaišyk jį su trupintais sausainiais. Sausainiai turėtų būti sutrupinti gana smulkiai, kad neliktų gabaliukų.

2. Gautą sausainių ir sviesto masę dėk į kepimo popieriumi išklotą pyrago kepimo formą. Iš masės suformuok kiek aukštesnį pagrindo kraštelį. Formą dėk į šaldytuvą ir palik pusvalandžiui.

3. Mikseriu išplak grietinėlę iki standumo, tačiau neperplak, kad netaptų beveik sviestu. Į dubenį sudėk maskarponės sūrį, porą šaukštų cukraus pudros ir išplaktą grietinėlę, viską gerai išmaišyk.

4. Nulupk bananus ir supjaustyk griežinėliais. Iš šaldytuvo ištrauk pyrago pagrindą ir išklok jį bananais. Tuomet ant jų dėk karamelizuotą sutirštintą pieną, išlygink šaukštu, kad sluoksnis būtų tolygus. Bananus ir karamelizuotą pieną gali dėti po vieną sluoksnį gausiau arba keliais plonesniais sluoksniais.

5. Pabaigusi bananų ir karamelizuoto pieno sluoksniavimą ant pyrago tepk paruoštą maskarponės sūrio masę.

6. Galiausiai pyrago viršų apibarstyk migdolų drožlėmis ir šiek tiek kakavos miltelių. Pyragą kelioms valandoms palik šaldytuve, kad gerai sustingtų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis