Braškių pyragas su kefyro pagrindu – tobulai purus ir minkštas

Braškių pyragas - kas gali būti geresnio pusryčiams! Na, dar pietums ir vakarienei... Skaniausi pyragų receptai traukiami iš stalčių gilumos. 

Šis braškių pyragas idealiai tiks karštomis vasaros dienomis - kai norisi kažko skanaus, bet ne per daug sunkaus. O gaminimas labai paprastas ir greitas!


Ingredientai pyragui:


Kiaušiniai - 2 vnt

Cukrus - 170 g.

Kefyras - 1 stiklinė

Sviestas - 50 g.

Miltai - 1,5 stiklinės

Soda - 1.5 arbatinio šaukštelio

Braškės - 300 g.

Druska - žiupsnelis


BRAŠKIŲ PYRAGAS


1) Sviestą ištirpdyk garų vonelėje arba tiesiog keliolikai sekundžių įdėjusi į mikrobangų krosnelę. Palik kuriam laikui, kad sviestas pilnai atvėstų.


2) Imk gilesnį dubenėlį, įmušk kiaušinius, pagardink žiupsneliu druskos ir gerai išplak - jei naudosi elektrinį plakiklį, rinkis nedidelį greitį. Suberk cukrų ir dar 3-5 minutes plak, kad cukrus pilnai ištirptų ir gautųsi vientisa, puri ir šviesi kiaušinių masė.


3) Į paruoštą kiaušinių plakinį supilk kefyrą ir sviestą. Viską ir vėl išmaišyk nedideliu greičiu.


4) Teliko suberti miltus ir sodą. Tam, kad pyrago tešla gautųsi tiesiog tobula, miltus į paruoštą plakinį berk prasijodama. Lėtai viską išmaišyk - tešlos konsistencija turėtų priminti grietinę.


5) Kepimo formą patepk sviestu - taip pyragas neprilips prie kraštelių. Ant pagrindo sudėk nuplautas braškes ir ant viršaus pilk tešlą.


6) Kepk orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių maždaug 60 minučių. Prieš ištraukdama įbesk ties pyrago viduriu medinį pagaliuką ar medinį dantų krapštuką - jei tešla nelimpa, vadinasi pyragas iškepęs!


7) Prieš ištraukiant pyragą iš formos, palauk kol jis pilnai atvės (priešingu atveju pyragas gali imti byrėti). Jei nori, pyrago viršų gali papuošti trupinta tešla ar šviežiomis uogomis. Štai ir viskas, tavo tobulas pyragas laukia, kol jo paragausi!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis