Kaip skaniai pasūdyti lašišą namuose

Namuose sūdyta lašiša, kurią drąsiai gali laikyti šaldymo kameroje, kad prireikus visuomet turėtum kuo pavaišinti svečius.

Jeigu įprastai lašišos neperki dėl gana aukštos jos kainos, prieš didžiąsias metų šventas pasinaudok proga - parduotuvėse nuolatos siūlomos akcijos, tad įsigyti lašišos gali kone perpus pigiau. Toms, kurios mėgsta sūdytą lašišą, norime atskleisti vieną receptą!


Kaip pasūdyti lašišą namuose


Ingredientai

  • 500 g lašišos
  • 3 valg. šaukštai druskos
  • 1 valg. šaukštas cukraus
  • 2 lauro lapai
  • 10 pipirų žirnelių
  • 0,5 arbat. šaukštelio kalendros
  • 500 ml vandens
  • 1 valg. šaukštas konjako (arba degtinės)
  • 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus (gali būti ir augalinis)
  • žiupsnelis maltų juodų pipirų


Gaminimas

  1. Pirmiausia paruošiamas marinatas. Į nedidelį puodą supilk vandenį, sumesk į jį lauro lapus, cukrų, druską, pipirus žirneliais ir kalendrą.
  2. Marinatą gerai išmaišyk ir pavirk ne ilgiau kaip minutę. Palauk, kol marinatas visiškai atvės.
  3. Žuvį prieš ruošimą patartina parą palaikyti šaldiklyje. Išimk žuvį iš šaldiklio, palauk, kol truputį atitirps, tada supjaustyk ją gabaliukais. Kai žuvis pilnai atitirps, sudėk ją į indą.
  4. Į atvėsusį marinatą įpilk valg. šaukštą konjako (arba degtinės). Išmaišyk ir užpilk ant žuvies. Palik žuvį marinate 15 min. Jeigu nori silpniau sūdytos žuvies, užteks palaikyti 10 min.
  5. Paimk du popierinius rankšluosčius, ant vieno sudėk iš marinato išimtą žuvį, o su kitu ją iš viršaus nusausink. Perdėk žuvį į serviravimo lėkštę, truputį patepk alyvuogių arba augaliniu aliejumi ir pabarstyk maltais pipirais.
  6. Jeigu žuvį gamini iš anksto, tai paruoštą žuvį uždenk maistine plėvele ir padėk į šaldytuvą, tokiu būdu ji dar geriau įsisavins marinatą ir įgaus subrandintą skonį.
  7. Štai ir viskas, sūdyta lašiša paruošta. Skanaus.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis