Neries krantinėje – nauja erdvė miestelėnams ir miesto svečiams susiburti

Šį ketvirtadienį Vilniaus miesto širdyje pradeda šurmuliuoti naujas iniciatyvos „Open Kitchen“ organizatorių projektas - „Neris. Eats. Brews. Grooves“. Neries krantinėje, šalia Baltojo Tilto esančios straigtasparnių nusileidimo aikštelės, įsikūrusi erdvė kvies vasariškai orais mėgautis vis gausiau lankomoje miesto šurmulio ir gamtos apsuptoje miesto dalyje.

Prieš ketverius metus pradėta maisto po atviru dangumi puoselėtojų idėja „Open Kitchen“ šiais metais miestelėnus pasitinka su naujiena. Pačioje miesto širdyje, greta Nacionalinės Dailės Galerijos, kasdien vilniečius pramogauti kvies nauja iniciatyva „Neris. Eats. Brews. Grooves“.

Įkvėptas „Open Kitchen“ naujasis projektas žada būti išties dinamiškas: organizatorių teigimu, praleisti laiką čia bus kviečiami visi, nusiteikę laiką leisti gamtoje. Kruopščiai atrinktu maisto ir gėrimų meniu kiekvienai dienai pasirūpins ne kas kitas, o maisto vagonėlių kultūros atstovai. Kaip ir „Open Kitchen“ renginiuose, taip ir čia lankytojų lauks pačių įvairiausių virtuvės šedevrų iš viso pasaulio.

Organizatorių archyvas

„Neris. Eats. Brews. Grooves“ – kasdien, po atviru dangumi

Skirtingai nei tik penktadieniais vykstantys maisto turgūs „Open Kitchen“ Vilniuje ir Kaune „Neris. Eats. Brews. Grooves“ lankytojams bus prieinamas kasdien.

Mobilus baras Neries krantinėje reziduos 7 dienas per savaitę. Jame lankytojai bus kviečiami atsigaivinti įvairių rūšių kraftiniu alumi arba gaiviaisiais gėrimais, o štai ieškantiems patrauklių pietų, pavakarių ar vakarienės pasiūlymų po atviru dangumi darbo dieną padės čia įsikursiantys maisto vagonėliai.

Patiekalai iš Azijos, Pietų Amerikos ar Europos šalių nuo šiol – ranka pasiekiamoje vietoje.

Organizatorių archyvas

Savaitgalį pradėti gamtos prieglobstyje

Jau šį ketvirtadienį, nuo 11 valandos vilniečius ir miesto svečius paupyje pasitiks maisto kultūros po atviru dangumi entuziastai „Neris. Eats. Brews. Grooves“.

Iniciatyvos pavadinime, tarsi, sąmoningai užkoduotas koncepcijos tikslas – laikas gamtoje, prie upės, laikas, skanaujant maistą ir gėrimus, laikas, lydimas muzikos ritmų. Jau šį ketvirtadienį, tuo įsitikinti galėsite patys: visą dieną šurmuliuosiantis projektas oficialiai pradės savo pirmąjį sezoną!

Organizatorių archyvas

Pasak projekto rengėjų, tokio tipo renginiai pastaruoju metu sulaukia nemažai vilniečių ir miesto svečių dėmesio, todėl buvo nuspręsta plėsti maisto kultūros po atviru dangumi žemėlapį. Nauja erdvė pasirinkta neatsitiktinai – vietos gyventojų mylima Neries krantinės dalis šiltuoju metu laiku, tarsi - mažasis vilniečių kurortas. Čia noriai lankosi tiek mamos ir jų mažieji, tiek sporto entuziastai, įsimylėjėlių porelės, saulės vonių išsiilgusios gražuolės lietuvaitės, tiek greta upės dirbantys miestelėnai.

„Neris. Eats. Brews. Grooves“ debiutinio renginio metu lankytojai galės pasimėgauti muzika, geru oru ir draugų kompanija nuo pat 11 val. ryto.

Nuo 12 val. renginio lankytojų muzikine edukacija rūpinsis svečias iš Prancūzijos DJ Kroop, kiek vėliau prie pulto stos visų gerai pažįstamas miesto diskotekų karalius Tomas Boo, o štai gyvos muzikos gerbėjams 21 val. koncertuos „Mood Sellers Band“.

„Neris. Eats. Brews. Grooves“ oficialus atidarymas – birželio 7d. 11 – 23 val. Daugiau informacijos apie renginį Facebook paskyroje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis