Ypatingai purūs amerikietiški blyneliai su klevų sirupu

Ilgą laiką už Atlanto viešėjusi ir amerikietiška virtuve besidominti maisto tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė dalinasi pastebėjimais apie amerikiečių valgymo tradicijas bei tikros klasikos – amerikietiškų blynelių – receptu.

A. Černę Amerikoje labiausiai nustebino platus paruoštų produktų, gaminant leidžiančių peršokti vieną ar kelis žingsnius, pasirinkimas: „Amerikoje tai įprasta dėl itin spartaus gyvenimo tempo. Pastebėjau, kad ten žmonės stengiasi apsipirkti „į priekį“, o lentynose daugiausiai galima rasti itin didelių produktų pakuočių, skirtų šeimoms arba vartoti ilgesnį laiką“.


Besilankant Amerikoje A. Černei teko paragauti daugelio tradicinių amerikietiškų patiekalų – nuo klasikinių Čikagos dešrainių iki garsiojo Niujorko sūrio torto. Visgi, kaip vienas gardžiausių amerikietiškų skonių jos šeimai atminty išliko amerikietiški blyneliai. Tiek stori ir purūs, patiekiami su klevų sirupu, tiek ploni, gausiai pagardinti kremu, uogomis ir milteliniu cukrumi.


„Klevų sirupas, vadinamas Šiaurės Amerikos regiono skystuoju gintaru, tinka ne tik prie blynų ar vaflių, bet ir kartu su obuolių pyragu arba kaip ledų ir kokteilių pagardas. Jis taip pat dažnai naudojamas kitų desertų – tortų, pyragaičių, pyragų ar pudingų gamybai“, - sako A. Černė.


Iš šios šalies maisto tinklaraštininkė taip pat parsivežė vieną mėgstamiausių pusryčių patiekalų – avižinę košę su bananu ir riešutų sviestu. Anot jos – šių trijų ingredientų skoniai idealiai dera tarpusavy, o dėl savo maistinių savybių suteikia daug energijos dienos pradžiai.


Su amerikietiška svajone šią savaitę klientus pažindina ir prekybos tinklas „Lidl“. Už Atlanto toks populiarus riešutų sviestas, klevų sirupas, kepinti svogūnai, amerikietiškas obuolių pyragas ar kepimo mišiniai keksiukams ir amerikietiškiems blynams - šiek tiek Amerikos gali atsidurti ir tavo lėkštėje.


Na, o tam, kad net ir praūžus amerikietiškai savaitei kiekvienas, kada panorėjęs galėtų prisiminti amerikietiškos svajonės skonį, A. Černė dalijasi savo pamėgtu amerikietiškų blynelių receptu, idealiai tinkančiu lėtiems savaitgalio pusryčiams.


„Šių blynų tešla yra tirštesnė, dažnai jie yra formuojami gana dideli ir kepami ant silpnos ugnies. Nors jų tešla dažnai ruošiama su pienu, rekomenduočiau jį keisti raugintomis pasukomis – nuo to blyneliai taps dar puresni. Iškepus blynus tradiciškai sudedu į aukštą stirtą ir apšlakstau klevų sirupu. Šalia jų tinka ir gabalėlis sviesto“, - šypsosi maisto tinklaraštininkė A. Černė.


Ingredientai:

  • 1 ½ stiklinės (210 g) miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. sodos
  • ½ arb. š. druskos
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 ¼ stiklinės (310 ml) raugintų pasukų
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 60 g tirpinto sviesto


Pateikimui:

  • miltelinio cukraus
  • klevų sirupo
  • šviežių uogų


Paruošimo būdas:

  1. Paruoškite blynų tešlą: dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atidėkite į šalį;
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite rudąjį cukrų, kiaušinius, raugintas pasukas, vanilės ekstraktą ir tirpintą atvėsintą sviestą. Miltų mišinį suberkite į šį plakinį ir gerai išmaišykite;
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Į įkaitusią keptuvę dideliu šaukštu ar samteliu pilkite tešlą, formuodami blynelius. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 2 minutes, kol apatinė blyno pusė gražiai apskrus, o viršutinėje neapkepusioje blyno pusėje ims kilti burbuliukai. Atsargiai apverskite blynelius ir lygiai taip pat apkepkite kitą jų pusę;
  4. Iškepusius blynus sudėkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę ar padėklą, kad sugertų riebalus;
  5. Iškeptus blynelius apibarstykite milteliniu cukrumi, apšlakstykite klevų sirupu ir pagardinkite šviežiomis uogomis. 


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis