Pats nerealiausias maskarponės sūrio tortas su braškėmis - pavyks kiekvienai!

Kai rytas prasideda su skaniausiu pasaulyje pyragu - žinok, diena tikrai bus gera. Šis rytas prasidėjo būtent taip: pasivaišinusios kolegės atneštu braškių ir sūrio pyragu tiesiog susilydėm. Pasirodo, pagaminti šį gėrį ne taip jau ir sudėtinga. Dalinamės receptu ir šiandien vakare būtinai bandysime pačios!

INGREDIENTAI

Pagrindui:

Sausainiai - 200 gramų
Cukrus - 1 valgomasis šaukštas
Sviestas (kambario temperatūros) - 100 gramų

Saldusis sluoksnis:

Maskarponės sūris - 500 gramų
Cukrus - 80 gramų
Druska - žiupsnelis
Kiaušiniai - 2 vienetai
Grietinė - 150 gramų

Braškių sluoksnis:

Braškės - 500 gramų
Cukrus - 3 valgomieji šaukštai
Želatina - 1 arbatinis šaukštelis

Reikės 20 centimetrų skersmens kepimo formos

GAMINAME

Pradedame nuo pagrindo. Kuo smulkiau sutrupink sausainius (bandyk su blenderiu ar kavos pupelių malimo aparatu). Sumaišyk sausainių trupinius su cukrumi ir sviestu, kad gautųsi vientisa masė.

Kepimo formos dugną padenk kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstyk pagrindui paruoštą masę. Dėk į įkaitintą orkaitę ir kepk maždaug 10 minučių 180 laipsnių karštyje. Iškepusiam pagrindui leisk atvėsti. Orkaitėje sumažink temperatūrą iki 150 laipsnių.

Maskarponės sūrį suplak mikseriu, po truputėlį berdama į jį cukrų ir druską. Įmušusi vieną kiaušinį - gerai išplak. Tuomet tą patį padaryk su antruoju kiaušiniu. Galiausiai sudėk grietinę ir vėl viską gerai išplak, kad gautųsi puri masė. Paruoštą saldųjį mišinį užpilk ant iškepusio torto pagrindo.

Tortą valandą laiko kepk iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Paruoštą sūrio tortą palik atvėsti kambario temperatūroje, o tuomet dėk į šaldytuvą.

Dabar metas gaminti paskutinįjį sluoksnį. Želatiną ištirpink kambario temperatūros vandenyje (ant pakuotės pasitikslink, kokiomis proporcijomis). Pusę braškių sutrink su cukrumi naudodama blenderį. Paruoštą masę pašildyk ant viryklės, bet neleisk jai užvirti, o tuomet supilk želatiną. Nuolatos maišyk ir kaitink tol, kol želatina pilnai ištirps. Paruoštą glajų atvėsink.

Paskutinis žingsnis - supilti glajų ant torto (nepamiršk sudėti ir likusių braškių). Tortą vėl dėk į šaldytuvą kelioms valandoms, o dar geriau - visai nakčiai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis