Nekeptas maskarponės sūrio tortas pagal Ali Gadžijevo receptą

Kaip ir kiekvieną šeštadienį TV3 televizija vėl pakvies žiūrėti, anot Ali Gadžijevo, nuotaikingiausią maisto gaminimo laidą – „Gardu Gardu“, ir, kartu su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais pasigaminti nesudėtingų, bet įspūdingų patiekalų.

Šį kartą profesionalus konditeris Ali nustebins lengvai pagaminamu nekeptu maskarponės sūrio ir šokolado tortu su šviežiomis avietėmis. O COSMO dalinasi šio nepakartojamo gardėsio receptu, kad ir tu savaitgalį galėtum pasilepinti.

TV3

Pyragui reikės:

· 350 g avižinių sausainių
· 100 sviesto
· 1 žaliosios citrinos (laimo)
· 350 g maskarponės sūrio
· 300 g juodojo šokolado
· 150 g cukraus pudros
· 1 arb. š. vanilinio cukraus

Dekoravimui reikės:

· 400 g grietinėlės
· 2 valg. š. cukraus pudros
· Šviežių aviečių arba kitų uogų
· Juodojo šokolado drožlių arba pabarstukų

Sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinių ir įtarkuokite į juos žaliąją dalį laimo žievelės. Trupinius užpilkite išlydytu sviestu ir gerai išmaišykite. Suberkite juos į kepimo formą, išlyginkite ir nuo vidurio suspauskite, kad susidarytų aukštesnė sienelė ties formos kraštais. Įdėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad sustingtų.

Prikaistuvyje pašildykite maskarponės sūrį, kad suskystėtų. Perpilkite maskarponės sūrį į atskirą dubenį, suberkite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir iš lėto supilkite jį į maskarponės masę nuolat maišant. Išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite ant sustingusio sausainių pagrindo. Įdėkite į šaldytuvą gerai valandai arba net nakčiai.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų. Konditerinio maišelio pagalba dekoruokite sustingusio torto paviršių. Išdėliokite šviežias avietes arba kitas uogas, apibarstykite cukraus pudra bei juodojo šokolado drožlėmis arba pabarstukais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis