Nuodėmingai skanūs keksiukai su išsiliejančiu šokoladu

Savaitgalį pasilepink fantastiškai skaniais šokoladiniais keksiukais. Prakandus šį keksiuką, iš jo išsilieja tirštas juodojo šokolado įdaras - tai tarsi garsaus prancūziško deserto suflė variacija. Pateiktas receptas skirtas 12 keksiukų, jei nori kepti mažiau, proporcingai sumažink ingredientų kiekius.

Reikės:

* 200 g juodojo šokolado (70 proc.)

* 160 g sviesto

* 4 kiaušinių

* 3-4 šaukštų cukraus pudros

* 140 g aukščiausios rūšies miltų

* 2 šaukštų amareto likerio

* žiupsnelio druskos

Ištirpink šokoladą su sviestu ir šiek tiek atvėsink. Sudėk cukraus pudrą, gerai išmaišyk, tada sudėk paplaktus (bet ne iki galo išplaktus) kiaušinius, berk žiupsnelį druskos ir dar kartą viską gerai išmaišyk. Galiausiai įpilk likerį ir suberk miltus.

Keksiukų formeles ištepk plonu sviesto sluoksniu. Paruoštą tešlą supilstyk į formeles ir dėk į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros. Kepk apie 13 minučių. Keksiukų paviršius turi būti iškepęs, o paspaudus pirštu viduriuką, šis turėtų būti minkštas.

Iškepusius keksiukus palik minutei atvėsti, po to išimk iš formelių ir iškart patiek. Gali valgyti vienus arba su ledais, ypač tiktų stracciatella tipo ledai (plombyriniai ledai su šokolado drožlėmis). Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis