Kuo pagardinti kavą?

Jei nori ko nors ypatingiau, nebūtina išlaidauti kavinėje.

Delikatesinės kavos gali pasiruošti ir pati – štai būdai rytiniam gėrimui pagardinti.

* Į maltą kavą įberk šiek tiek tarkuoto muskato riešuto.

* Į kavos puodelį įmesk apelsino žievelę ir leisk jai kelias minutes pamirkti. Žievelę ištrauk.

* Jei kavą geri su pienu, pirmiausia į šį įlašink lašelį vanilės esencijos arba įberk vanilės miltelių, tada pašildyk. Apskritai kava su pašildytu pienu yra aromatingesnė.

* Kavai su pienu pagardinti taip pat tiks cinamono milteliai. Gali berti jų tiesiai į puodelį.

* Jei pieną kavai plaki plaktuvu, ant standesnės putos berk šokolado drožlių – kava nuostabiai kvepės ir bus kiek saldesnė.

* Jeigu mėgsti ypatingai saldžią kavą, pamėgink į puodelį įpilti sirupo. Jų parduotuvėse rasi įvairių skonių – nuo mėtinės gaivos iki kerinčių migdolų. Tik žiūrėk, kad sirupas būtų skirtas karštiesiems gėrimams gardinti.

* Skoniui paįvairinti įprastą kavą gali pakeisti gilių kava. Ji puikiai dera su karamelės esencija.

* Dar vienas faktorius, įtakojantis kavos skonį – skaidrus, filtruotas vanduo. Kuo šis švaresnis, tuo aromatingesnė bus kava, be burnoje juntamo rūgštaus skonio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis