VIRTUVĖ: kepti aštrūs sparneliai

Idėja jaukiam šeštadienio vakarui su draugais: įprastus (ir labai nesveikus!) užkandžius keisk gardžiais naminiais patiekalais. Pavyzdžiui, kepti aštrūs vištos sparneliai vietoje bulvių traškučių. Teliks pasirūpinti stalo žaidimais ir sukviesti būrį draugų.

10 porcijų keptų aštrių sparnelių tau reikės:

* 2,3 kg vištos sparnelių,
* 2 puodelių aštraus padažo,
* 1/2 puodelio sviesto,
* 2 šaukštų baltojo acto,
* 1 šaukšto miltų.

Įkaitink orkaitę iki 200 °C. Sudėk sparnelius į skardą, šauk orkaitėn ir skrudink 45 minutes. Kepimo laikui įpusėjus apversk. Kol sparneliai geltonuoja, į keptuvę įpilk padažo, acto, įdėk sviesto. Ant silpnos ugnies kaitink mišinį, nuolat maišydama plaktuvu, kol sviestas ištirps. Iš lėto berk miltus ir maišyk, kad padažas sutirštėtų. Iškepusius sparnelius nusausink. Po penkių minučių užpilk padažu ir išmaišyk.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis