Smagi idėja pusryčiams

Pamalonink savo antrąją pusę rytine kava ir vanile kvepiančiais, ką tik iškeptais sausainiais „Puodelio dangtelis“. Sausainių tešlai reikės: 3 kiaušinių trynių, 100 gramų sviesto, 100 gramų cukraus, 180 gramų miltų, pusės tarkuotos citrinos žievelės, šaukštelio citrinos sulčių, kelių lašelių vanilės ekstrakto ir žiupsnelio druskos.

Sviestą palaikyk kambario temperatūroje, kad būtų minkštas ir mikseriu išplak jį kartu su cukrumi. Į sviestą įmušk kiaušinių trynius ir viską gerai išmaišyk. Į bendrą masę suberk miltus, citrinos žievelę, druskytę, šiek tiek vanilės ekstrakto ir pagardink citrinos sultimis.Tešlą gerai išminkyk ir įdėk 10 minučių į kamerą, kad ji šiek tiek pašaltų.

Nuotrauka: facebook.com/DrOetkerLietuva

Tešlą iškočiok ir supjaustyk juostelėmis. Juosteles sudėk vieną ant kitos taip, kaip parodyta nuotraukoje, tuomet išpjauk reikiamo dydžio sausainius ir pašauk į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepk, kol sausainiai švelniai paruduos.

Nuotrauka: facebook.com/DrOetkerLietuva

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis