Spagečių receptas pagal Dolce & Gabbana

Kaip ir pridera tikriems italams, dizaineriai Domenico Dolce ir Stefano Gabbana puoselėja pastos (spagečių) kultūrą. COSMO siūlo išmėginti įžymiųjų dizainerių receptą savo virtuvėje – laiko daug nesugaiši, o pirštus apsilaižys kiekvienas paragavęs!

Ingredientai

1. 400 g. spagečių;
2. 10 prinokusių pomidorų;
3. 1 skiltelė česnako;
4. Vienas baklažanas;
5. Arbatinis šaukštelis cukraus;
6. 100g ricotta salata sūris (spaustas, sūdytas, džiovintas ricotta);
7. Alyvuogių aliejus;
8. Druskos, pipirai ir bazilikas.

Gaminimo eiga

Supjaustyk baklažaną kartu su žievele. Pabarstyk druska, kad išvengtum kartumo, ir palik pusvalandį nuošalyje.
Tuo tarpu paruošk padažą: supjaustyk pomidorus, juos sudėk į didelį puodą, pabarstyk druska pagal skonį ir ant silpnos ugnies virk dešimt minučių. Verdant įpilk šlakelį alyvuogių aliejaus, išspausk česnako skiltelę, pagardink pipirais ir šaukšteliu cukraus. Nepamiršk virdama padažą maišyti!

Baklažaną nuplauk, kad neliktų druskos, tuomet nusausink ir apkepk įkaitusiame alyvuogių aliejuje. Išėmusi sudėk ant popieriaus, kuris sugers aliejaus perteklių. Tuomet juos supjaustyk stambiais gabalais.

Pastą virk dideliame vandens kiekyje, o baigus virti spagečius būtinai nusausink ir sumaišyk su paruoštu pomidorų padažu. Proporcija: padažo perpus mažiau nei spagečių.

Tuomet spagečius sudėk su dar šiek tiek padažo į troškinimo indą. Ant viršaus suberk keptus baklažano gabalėlius ir tarkuotą ricotta salata sūrį. Patiekti ant viršaus pabarščius dar ricottos sūrio ir pagardinus smulkintu baziliku. Paruošto patiekalo užteks keturioms porcijoms!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis