3 variantai Itališkam užkandžiui „Bruschetta

Ar esi Itališkos virtuvės gerbėja? Jei taip, tuomet tikriausiai žinai, kas yra „Bruschetta“. Skamba labai įmantriai, o iš tiesų – tai kažkas panašaus į sumuštinukus.

Bruschetta užkandžiai yra ruošiami iš duonos, kuri pagaminta be druskos (tu gali rinktis prancūzišką batoną). Duonelė yra įtrinama česnaku, pašlakstoma alyvuogių aliejumi, pagardinama druska bei pipirais ir tuomet paskrudinama, kad būtų traški. O toliau – kaip leidžia tavo fantazija! Pavyzdžiui italai labiausiai mėgsta bruschettas, gardintas mocarelos sūriu, baziliko lapeliais ir pomidorais. Mes tau siūlome keletą variantų, kuriuos gali išbandyti. O gal turi savų idėjų? Labai džiaugsimės, jei pasidalinsi jomis komentaruose!

1. Tau reikės: 1 pomidoro, 150 gramų mocarelos, saujalės alyvuogių, šviežio baziliko,1 šaukšto sviesto, 1 šaukštelio pomidorų padažo, 1 šaukštelių pesto padažo. Tirpintą sviestą sumaišyk su pesto padažu, pomidorus bei alyvuoges susmulkink ir sumaišyk su pomidorų padažu. Mocarelą supjaustyk riekelėmis. Paruoštą duonelę (kaip nurodyta aukščiau) patepk pesto mišiniu, ant viršaus uždėk šaukštelį smulkintų pomidorų ir alyvuogių, tuomet – griežinėlį mocarelos. Paruoštas bruschettas kelioms minutėms pašauk į orkaitę.

2. Tau reikės: 1 pomidoro, 200 gramų neriebios minkštos varškės, virtos vištienos, alyvuogių aliejaus, krapų, druskos ir pipirų. Vištienos file smulkiai supjaustyk, sumaišyk su krapais bei varške ir pagardink druska. Pomidorus nuplikyk, nulupk odelę ir susmulkinus pašlakstyk alyvuogių aliejumi bei pabarstyk pipirais. Ant paruoštos duonelės uždėk paruoštų pomidorų, o ant jų – varškės ir vištienos mišinio.

3. Tau reikės: 4 virtų kiaušinių, 2 šauktų tarkuoto sūrio, 200 gramų konservuoto tuno savose sultyse, 1 šaukšto grietinės, krapų, druskos, pipirų. Kiaušinius nulupk ir smulkiai sutarkuok. Sumaišyk juos su sūriu ir pagardink druska bei pipirais. Tuomet įmaišyk grietinę, tuną ir krapus. Paruoštą mišinį tepk ant duonelės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis