Itališkas užkandis su Mozzarella „Ti amo Italia“

Tau reikės: baklažano, krevečių, Parmos kumpio, Mocarela sūrio. Papildomai: druskos, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, maltų šviesių pipirų, šiek tiek miltų bei šviežio baziliko.

1. Krevetes išvalyk, pabarstyk druska bei pipirais ir pakepink įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių (kiekvienai pusei maždaug po minutę).

2. Baklažaną supjaustyk vienodo storumo riekelėmis, apibarstyk miltais, pagardink druska ir taip pat pakepink, kol jis švelniai paruduos.

3. Ant baklažano riekelės uždėk gabalėlį Mocarela sūrio, vieną krevetę ir baklažaną atsargiai susuk, o tuomet apvyniok Parmos kumpio griežinėliu.

4. Visus paruoštus baklažanų suktinukus sudėk į kepimo indą ir pašauk į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti reikia neilgai, apie 5 minutes, kol sūris pradės lydytis.

5. Ištrauk paruoštą užkandį iš orkaitės, apšlakstyk aliejumi, citrinų sultimis ir apibarstyk smulkintais šviežiais bazilikais. Arba iš šių trijų ingredientų paruošk padažą ir patiek jį atskirai, šalia užkandžio.

Nuotrauka: restprice.am

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis