Užkandis prie vyno: krevečių ir vištienos iešmeliai

Tau reikės: 300 gramų vištienos filė, 300 gramų išvalytų krevečių, alyvuogių be kauliuko, 1 čili pipiro, 1 šaukštelio garstyčių, 1 šaukštelio medaus, 1 šaukšto citrinų sulčių, druskos, maltų juodųjų pipirų, malto imbiero, maltos paprikos ir aliejaus.

Išvalyk krevetes, o vištieną supjaustyk gabaliukais, kurių dydis būtų panašus į krevečių. Tiek krevetes, tiek vištieną valandą laiko reikės pamarinuoti skirtinguose marinatuose.

Marinatas krevetėms: sumaišyk aliejų, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir čili pipirą.
Marinatas vištienai: sumaišyk medų, garstyčias, žiupsnelį imbiero, žiupsnelį maltos paprikos ir maltų pipirų.

Išsimarinavusias krevetes ir vištieną sumauk ant iešmelių (gali mauti atskirai krevetes, atskirai vištieną arba pamaišyti) ir pakepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol vištiena švelniai paskrus. Iešmelius papuošk alyvuogėmis arba patiek jas atskirai. Prie užkandžio puikiai tinka aštresni padažai!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis