Šokoladiniai triufeliai su romu

Net jeigu ir akylai skaičiuoji kalorijas (100 gramų šių saldainių - 588 kalorijos), kartais pasilepinti - tiesiog būtina. Nedidelė paslaptėlė: kad skonis būtų dar intensyvesnis, romą gali pakeisti konjaku arba aromatiniu likeriu.

Tau reikės: 80 ml grietinėlės (33%), 250 gramų karčiojo šokolado, 1 šaukšto vanilės esencijos, 2 šaukštų tamsaus romo ir kakavos miltelių.

Šokoladą sulaužyk nedideliais gabaliukais ir ištirpink vandens vonelėje (į didesnį indą pripilk karšto vandens, į kurį įdėk mažesnį indelį su šokolado gabaliukais. Nuo šilumos šokoladas išsilydys). Grietinėlę kaitink iki virimo (maišydama) ir supilk į šokolado masę. Gerai išmaišyk, kad gautųsi vientisa masė, o tuomet nenustodama maišyti supilk romą bei vanilės esenciją.

Paruoštą masę palik šaldytuve maždaug 30 minučių, o tuomet perpilk į konditerinį maišelį. Išspausk dailius šokoladinius rutuliukus ant kepimo popieriaus arba tiesiog suformuok juos rankomis. Įdėk į šaldytuvą dar pusvalandžiui.

Sustingusius rutuliukus apvoliok kakavoje. Jei nori, gali apvolioti smulkintuose riešutuose, tarkuotojo apelsino žievelėje, šokolado pabarstukuose ar kokoso drožlėse.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis