Užkandžiai: lengvai paruošiami vieno kąsnio suktinukai

Šie greitai ir lengvai pagaminami užkandžiai tiks ne tik namuose, kai užsuka svečiai, o laiko stovėti prie viryklės nėra, bet ir ruošiantis į gamtą.

Nuotrauka: food.ninemsn.com.au

Kumpio, meliono ir brie sūrio suktinukai. Melioną ir brie sūrį supjaustyk riekelėmis. Kumpį pasistenk supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais. Ant meliono riekelės dėk gabalėlį brie sūrio ir apsuk kumpio griežinėliu.

Agurko ritinėliai. Agurką kuo ploniau supjaustyk išilgai. Kumpį (arba virtą vištieną) ir papriką supjaustyk plonomis juostelėmis. Agurką iš vienos pusės patepk lydytu sūriu, sudėk kumpį ir papriką, susuk ir sutvirtink smeigtuku.
Kitas variantas: agurką supjaustyk stambiais griežinėliais ir nepilnai išskaptuok minkštimą. Susmulkink vištieną arba kumpį, sumaišyk su majonezu ir įdaryk agurkų griežinėlius.

Nuotrauka: anonsas.lt

Kumpio ir slyvų suktinukas: į vytintą kumpį suvyniok džiovintas slyvas ir juostelėmis pjaustytas kriaušes.

Lavašo suktinukai: visus suktinukus gali daryti vienodai: sudėk ingredientus ant lavašo, jį tvirtai susuk ir jei yra galimybė, valandą laiko palaikyk šaldytuve. Tuomet ištrauk ir supjaustyk kąsnio dydžio gabaliukais. Štai keli įdarai, kuriuos gali išbandyti:

- Reikės pakelio krabų lazdelių, krapų ar kitų žolelių, šiek tiek česnako, 100 gramų tarkuoto sūrio ir majonezo.
- Reikės Smulkiai supjaustytos lašišos, grietinėlės sūrio (arba tepamo lydyto), krapų.
- Reikės 200 gramų varškės, 100 gramų tarkuoto sūrio, česnako, majonezo, petražolių ir krapų.
- Reikės Lydyto tepamo sūrio, kumpio arba lašišos, salotos lapų.

Baklažanų suktinukai: baklažanų galus nupjauk, o patį baklažaną supjaustyk išilgai, kad gautųsi kuo plonesnės juostelės. Sudėk jas į vieną indą, apibarstyk druska (ji ištrauks kartumą) ir palik pastovėti maždaug 30 minučių. Susmulkink česnaką ir sumaišyk jį su majonezu. Smulkiai sutarkuok fermentinį sūrį. Įkaitink keptuvėje aliejų, sudėk paruoštas baklažanų juosteles ir pakepk maždaug 5 minutes, kol jos švelniai paruduos. Apkepk iš abiejų pusių. Baklažanus ištrauk iš keptuvės ir sudėk ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Kiekvieną juostelę patepk česnakiniu majonezu, ant juostelės galo uždėk šiek tiek tarkuoto sūrio ir susuk ritinėlį. Užkandį gali patiekti ir šiltą, ir šaltą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis