Varškės ir mėlynių tortas, kurio nereikia kepti

Nepaisant to, kad vasarą beveik visos itin rūpinamės savo kūno linijomis, atsisakyti gabalėlio gardaus baltojo šokolado ir mėlynių torto, būtų tiesiog nuodėmė! O ir pasigaminti pavyks visai nesudėtingai ir greitai.

Tau reikės:

500 gramų riebesnės varškės
200 gramų riebesnės grietinėlės
400 gramų mėlynių
200 gramų baltojo šokolado
150 gramų sviesto
Poros šaukštelių vanilinio cukraus ir tiek pat paprasto cukraus
200 gramų avižinių sausainių

Vandens vonelėje ištirpink 90 gramų sviesto, sausainius sutrupink (gali pasinaudoti blenderiu) ir viską sumaišyk. Pyragams skirtą kepimo skardą (nelabai didelę) patepk likusiu sviestu ir išpurtyk į ją gautą mišinį. Rankomis atsargiai išlygink pagrindą, kad neliktų tarpelių.

Vandens vonelėje ištirpink baltąjį šokoladą. Indelyje iki standumo išplak grietinėlę ir sumaišyk ją su cukrumi. Varškę gerai pertrink, kad neliktų gumuliukų ir įmaišyk į ją pusę grietinėlės masės ir tirpintą šokoladą. Kai masė bus vientisa, įmaišyk likusią grietinėlės dalį ir suberk mėlynės. Viską daryk lėtai ir atsargiai. Paruoštą masę supilk į kepimo skardą ir apibarstyk mėlynėmis.

Paruoštą tortą maždaug 4 valandoms įdėk į šaldytuvą ir tuomet skanauk!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis