Tau reikės:
500 gramų riebesnės varškės
200 gramų riebesnės grietinėlės
400 gramų mėlynių
200 gramų baltojo šokolado
150 gramų sviesto
Poros šaukštelių vanilinio cukraus ir tiek pat paprasto cukraus
200 gramų avižinių sausainių
Vandens vonelėje ištirpink 90 gramų sviesto, sausainius sutrupink (gali pasinaudoti blenderiu) ir viską sumaišyk. Pyragams skirtą kepimo skardą (nelabai didelę) patepk likusiu sviestu ir išpurtyk į ją gautą mišinį. Rankomis atsargiai išlygink pagrindą, kad neliktų tarpelių.
Vandens vonelėje ištirpink baltąjį šokoladą. Indelyje iki standumo išplak grietinėlę ir sumaišyk ją su cukrumi. Varškę gerai pertrink, kad neliktų gumuliukų ir įmaišyk į ją pusę grietinėlės masės ir tirpintą šokoladą. Kai masė bus vientisa, įmaišyk likusią grietinėlės dalį ir suberk mėlynės. Viską daryk lėtai ir atsargiai. Paruoštą masę supilk į kepimo skardą ir apibarstyk mėlynėmis.
Paruoštą tortą maždaug 4 valandoms įdėk į šaldytuvą ir tuomet skanauk!