Desertas: kepti vaisiniai krepšeliai (vienas krepšelis – 215 kcal)

3 porcijoms pagaminti tau reikės: 150 gramų miltų, 3 kiaušinių, žiupsnelio kepimo miltelių, 1 pakelio želatinos, 100 gramų cukraus ir įvairiausių vaisių ar uogų.

Kiaušinių trynius išmaišyk su cukrumi. Baltymus atskirai išplak, kad gautųsi standžios putos. Lėtai maišydama į trynius įmaišyk išplaktus baltymus. Nesustodama maišyti, po truputėlį suberk miltus ir kepimo miltelius. Paruoštą tešlą supilk į kepimo formeles, o jei neturi formelių, tuomet į pyragams skirtą nedidelę kepimo formą, pateptą riebalais ir apibarstytą miltais. Kepk orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, maždaug 40 minučių.

Želatiną užpilk ½ stiklinės šalto vandens. Cukrų užpilk ½ stiklinės vandens ir maišydama užvirink. Šiek tiek atvėsink ir supilk į želatinos mišinį. Vaisius supjaustyk norimo dydžio gabaliukais.

Kuomet tavo paruoštas biskvitas iškeps ir šiek tiek atvės, atsargiai jį išimk iš formos, išpjauk viduriuką, suberk į jį vaisius, užpilk želatina ir palik sustingti šaldytuve maždaug 2 valandas. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis