Romantiška ir saldi pusryčių idėja – blyneliai „siurprizas“

Nustebinti savo mylimąjį skaniais pusryčiais - visai nesudėtinga. Siūlome tau pagaminti lietinių su maskarpone ir uogų padažu.

Tau reikės: 300 gramų miltų, 3 kiaušinių, žiupsnelio druskos, 150 gramų sviesto, 500 gramų maskarponės sūrio, 1 šaukšto cukraus, 700 ml pieno. Padažui: 30 gramų sviesto, 100 gramų cukraus, 400 gramų uogų.

Kiaušinius, druską ir cukrų suplak indelyje. Įpilk trečdalį pieno ir išmaišyk. Miltus persijok, kad neliktų gumuliukų ir neskubėdama pilk į kiaušinių ir pieno mišinį, nuolatos maišydama. Supilk likusį pieną ir vėl viską gerai išmaišyk. Įkaitink keptuvę, pateptą sviestu ir iškepk lietinius.

Paruošk padažą: keptuvėje ištirpink sviestą, suberk į jį cukrų, o kai cukrus ištirps, į sviestą suberk uogas ir pakepink 2-3 minutes.

Į kiekvieną blynelį įdėk po šaukštą maskarponės, blynelio dešinį ir kairį kraštelį užlenk ir tuomet visą lietinį tiesiog susuk. Gausis kažkas panašaus į vokelį. Sutvirtinti gali mediniais smeigtukais, pervėrusi lietinį horizontaliai. Šalia užpilk paruošto padažo ir mėgaukitės gardžiais pusryčiais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis