*Alkoholis kenkia tavo sveikatai ir šeimos bei visuomenės gerovei!
Kokteilis „Daikiri“
Ingredientai:
50 ml šviesaus romo,
2 šaukšteliai cukraus sirupo,
50 ml laimo vaisių sulčių,
50 g ledukų.
Gaminimas:
Išspausk citrinos sultis. Sumaišyk visus ingredientus kokteilių plaktuve ir perpilk į taures. Papuošk citrinos skiltele. Galima žaliąją citriną keisti įprasta citrina.

Braškinė Margarita
Ingredientai:
60 ml tekilos,
130 g braškių,
1 laimo vaisius,
40 ml apelsinų likerio,
150 g ledukų.
Gaminimas:
Taurių kraštą patepk citrinos skiltele. Į plokščią lėkštelę suberk cukraus pudros, apversk taurę ir prispausk. Tai papuoš jūsų taurę.
Braškes nuplauk, pašalink kotelius. Sudėk į plaktuvą braškes, pusės žaliosios citrinos sultis, tekilą, likerį ir ledą. Suplak. Supilk į taures.
Šiam kokteiliui galima naudoti žemuoges, abrikosus ir net ananasą.

Kokteilis „Cosmopolitan“
Ingredientai:
50 ml degtinės,
50 ml apelsinų likerio,
40 ml spanguolių sulčių,
30 ml citrinų sulčių,
180 g ledukų.
Gaminimas:
Supilk į plaktuvą apelsinų likerį, degtinę ir sultis, taip pat citrinos sultis. Sudėk ledo kubelius ir gerai išplak. Per koštuvą perpilk į taurę.
Patarimas: galima citrinos sultis keisti žaliąja citrina arba apelsinu. Apelsininį likerį galima keisti juodųjų serbentų arba dėti šviežių serbentų piure. Galima naudoti citrinų ar serbentų degtinę.

Kokteilis „Bobų vasara“
Ingredientai:
20 ml kalvadoso,
20 ml degtinės,
20 ml obuolių sulčių,
10 ml šeivamedžio likerio,
saujos ledukų,
riekelės obuolio.
Gaminimas:
Plaktuve sumaišyk visus gėrimus, suberk ledą, kruopščiai suplak. Supilk kokteilį į atšaldytą taurę. Papuošk obuolio skiltele.

Pina Kolada
Ingredientai:
70 ml balto romo,
120 ml kokosų pieno,
70 ml ananasų sulčių,
100 g ledukų,
70 g ananasų.
Gaminimas:
Jei naudoji šviežią ananasą, sultis spausk sulčiaspaude.
Sumaišyk visus ingredientus, suplak. Supilk į taures, patiek iškart, papuošusi ananaso skiltele.

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt