5 geriausi kokteiliai tavo audringam vakarėliui

Šie kokteiliai žinomi visame pasaulyje. Pačiuose garsiausiuose baruose nuo Paryžiaus iki Tokijo šie kokteiliai visuomet traukia akis. O dabar gali pasigaminti juos ir pati. Smagaus laiko praleisto draugių būryje!*

*Alkoholis kenkia tavo sveikatai ir šeimos bei visuomenės gerovei!

Kokteilis „Daikiri“

Ingredientai:

50 ml šviesaus romo,
2 šaukšteliai cukraus sirupo,
50 ml laimo vaisių sulčių,
50 g ledukų.

Gaminimas:

Išspausk citrinos sultis. Sumaišyk visus ingredientus kokteilių plaktuve ir perpilk į taures. Papuošk citrinos skiltele. Galima žaliąją citriną keisti įprasta citrina.

Braškinė Margarita

Ingredientai:

60 ml tekilos,
130 g braškių,
1 laimo vaisius,
40 ml apelsinų likerio,
150 g ledukų.

Gaminimas:

Taurių kraštą patepk citrinos skiltele. Į plokščią lėkštelę suberk cukraus pudros, apversk taurę ir prispausk. Tai papuoš jūsų taurę.
Braškes nuplauk, pašalink kotelius. Sudėk į plaktuvą braškes, pusės žaliosios citrinos sultis, tekilą, likerį ir ledą. Suplak. Supilk į taures.
Šiam kokteiliui galima naudoti žemuoges, abrikosus ir net ananasą.

Kokteilis „Cosmopolitan“

Ingredientai:

50 ml degtinės,
50 ml apelsinų likerio,
40 ml spanguolių sulčių,
30 ml citrinų sulčių,
180 g ledukų.

Gaminimas:

Supilk į plaktuvą apelsinų likerį, degtinę ir sultis, taip pat citrinos sultis. Sudėk ledo kubelius ir gerai išplak. Per koštuvą perpilk į taurę.
Patarimas: galima citrinos sultis keisti žaliąja citrina arba apelsinu. Apelsininį likerį galima keisti juodųjų serbentų arba dėti šviežių serbentų piure. Galima naudoti citrinų ar serbentų degtinę.

Kokteilis „Bobų vasara“

Ingredientai:

20 ml kalvadoso,
20 ml degtinės,
20 ml obuolių sulčių,
10 ml šeivamedžio likerio,
saujos ledukų,
riekelės obuolio.

Gaminimas:

Plaktuve sumaišyk visus gėrimus, suberk ledą, kruopščiai suplak. Supilk kokteilį į atšaldytą taurę. Papuošk obuolio skiltele.


Pina Kolada

Ingredientai:

70 ml balto romo,
120 ml kokosų pieno,
70 ml ananasų sulčių,
100 g ledukų,
70 g ananasų.

Gaminimas:

Jei naudoji šviežią ananasą, sultis spausk sulčiaspaude.
Sumaišyk visus ingredientus, suplak. Supilk į taures, patiek iškart, papuošusi ananaso skiltele.

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis