* Stambia tarka sutarkuok virtą kiaušinį, o svogūną kuo labiau susmulkink peiliu. Sutrink sviestą ir įmaišyk į jį grietinės, o tuomet pagardink druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyk. Gali pridėti šiek tiek smulkintų žalumynų: krapų, petražolių, svogūnų laiškų.
* Stambia tarka sutarkuok virtą kiaušinį. Lydytą sūrelį (parduotuvėje būna ne skystos konsistencijos) sumaišyk su varške, proporcijomis 2:1. Į gautą masę įmaišyk kiaušinį, smulkintų žolelių ir pagardink druska.
* Sutrink skumbrės filė, įmaišyk majonezo, grietinės, garstyčių, smulkinto svogūno ir sutarkuoto virto kiaušinio.
* Skumbrės filė gerai sutrink, sumaišyk su lydytu sūreliu (tvirtesnės konsistencijos) ir majonezu. Pagardink šviežiais krapais arba petražolėmis.
* Stambia tarka sutarkuok virtą kiaušinį ir sumaišyk su labai smulkiai supjaustytais kumpio arba vištienos gabaliukais bei majonezu.
* Jei turi marinuotų grybų, juos susmulkink ir sumaišyk su virtu tarkuotu kiaušiniu, majonezu ir smulkintu salieru.
* Fermentinį sūrį sutarkuok ir sumaišyk su varške, smulkintais raugintais agurkėliais, svogūnu, grietine ir druska. Svarbiausia agurkėlius gerai susmulkinti.
* Į indelį sudėk juodąsias alyvuoges, porą skiltelių česnako, šaukštelį smulkinto baziliko, įberk maltų pipirų, druskos ir šlakelį alyvuogių aliejaus bei citrinų sulčių. Viską sutrink elektriniu plakikliu.
* Kuo smulkiau supjaustyk krabų lazdeles ir svogūnų laiškus. Sumaišyk juos su majonezu ir padėk į šaldytuvą, kad šiek tiek atšaltų.
* Susmulkink sūdytą lašišą ir sumaišyk ją su varške, smulkintais špinatais ir grietine. Jei nori, gali įdėti ir kitų žolelių.