3 lengvai paruošiami užkandžiai prie vyno

Kad pajustum vyno skonį ir kvapą, tikrai nebūtina tapti jo ekspertu. Pakanka sukviesti bičiulių kompaniją, paruošti nesudėtingų užkandžių, kurie tiktų prie bet kokios rūšies vyno, ir jaukiai vakaroti dalijantis gurmaniškais įspūdžiais.

Vynų degustacija — ištisas mokslas. Tačiau neprivalai baigti someljė kursų, kad galėtum surengti vakarėlį šia tikrai nenuobodžia tema. Tiesiog išrink, kurio regiono vyno ragausite (Toskanos, Kalifornijos, Argentinos, Pietų Afrikos...), svečiai tegul jo parūpina, o tu paruošk gardžių ir, svarbiausia, paprastų, bet anaiptol ne prastų užkandžių.

Pikantiškos datulės
Panašių gardėsių galima rasti ne vienoje Lietuvos vyninėje. Nes, ką jau čia slėpsime, salsvai sūrus datulių ir šoninės derinys — iš tiesų nepaprastai skanu!

Tau reikės:
24 graikinių riešutų puselių (tiks ir migdolai),
24 datulių be kauliukų,
8 plonų šoninės juostelių, padalytų pailgais trečdaliais,
mangų padažo “Mango Chutney” (jo gali įsigyti didesniuose prekybos centruose).

Įkaitink orkaitę iki 200 °C. Išklok skardą kepimo popieriumi. Į kiekvieną datulę įkišk po pusę graikinio riešuto (arba visą migdolą), apsuk šoninės juostele ir sutvirtink dantų krapštuku. Sudėk datules ant skardos ir kepk 8—10 minučių, kol šoninė taps traški. Tada perdėk ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Patiek su mangų padažu.

Dižono viščiukas
Mėsa ant iešmelių — ir gardu, ir patogu.

Tau reikės:
700 g juostelėmis pjaustytos viščiukų krūtinėlių filė (be kaulų ir odos),
½ puodelio Dižono garstyčių,
2 puodelių maltų džiūvėsėlių, sumaišytų su prieskoniais,
¾ arbatinio šaukštelio druskos,
¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodų pipirų,
švelnių garstyčių vietoj padažo,
medinių iešmelių.

Įkaitink orkaitę iki 200 °C. Išklok skardą kepimo popieriumi, patepk trupučiu riebalų. Suverk vištienos juosteles ant iešmelių. Ištepk Dižono garstyčiomis. Atskirai dubenyje sumaišyk džiūvėsėlius, druską, pipirus. Šiuo mišiniu tolygiai apvoliok mėsą ant iešmelių. Sudėk iešmelius ant skardos ir kepk 8—10 minučių. Patiek su švelniomis garstyčiomis.

Sūrių rinkinys
Parink skirtingo skonio, aromato bei kietumo sūrių. Skanaujami su vynu jie įgis dar įvairesnių poskonių.

Tau reikės:
ožkų sūrio (smulkiai jį supjaustyk ir apvoliok įvairių prieskoninių žolelių mišinyje),
bri sūrio,
kieto sūrio, pavyzdžiui, ementalio, čedaro, griujerio, žementalio,
sūrio su mėlynuoju pelėsiu, pavyzdžiui, rokforo, stiltono,
vynuogių,
pjaustytų obuolių
džiovintų abrikosų ir figų,
riešutų,
sausučių ir traškios duonos.

Sudėk visus šiuos užkandžius ant padėkliukų, kad svečiai galėtų patys išsirinkti, ko skanauti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis