10 greitai paruošiamų užkandžių vakarėliui

Lauki atvykstančių svečių, bet net neįsivaizduoji, kuo juos pavaišinti? Siūlome tau keletą variantų, o daugiau idėjų rasi 1000receptų.lt

Agurko ritinėliai

Ingredientai

2 ilgavaisiai agurkai
500 gramų virtos vištienos arba kumpio
Majonezas
Žolelės

Gaminimas

Agurką supjaustyk stambiais griežinėliais ir nepilnai išskaptuok minkštimą. Susmulkink vištieną arba kumpį, sumaišyk su majonezu bei žolelėmis ir įdaryk agurkų griežinėlius.

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt

Baklažanų užtepėlė

Ingredientai:

2 baklažanai
2 pomidorai
2 saldžiosios paprikos
1 svogūnas
Druska
Juodieji malti pipirai
Mairūnai

Gaminimas

Svogūną ir nuvalytą papriką kiek galima smulkiau supjaustykite. Svogūną apkepk augaliniame aliejuje, kol pageltonuos, paskui nuimk nuo ugnies, sudėk papriką ir pusę šaukštelio mairūno. Baklažanus suvyniok į foliją ir 20 min. kepk orkaitėje, paskui nulupk odelę ir pamerk į pasūdytą vandenį porai minučių. Supjaustyk ir troškink su svogūnu bei paprika pusvalandį. Pomidorus kelioms sekundėms panardink į verdantį vandenį, nulupk odelę ir smulkiai supjaustyk minkštimą. Sumaišyk su jau patroškintomis daržovėmis ir troškink dar 10 minučių.

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt

Lavašas su daržovėmis

Ingredientai:

4 vnt. lavašo
3 saldžiosios paprikos
3 morkos
1/2 baltagūžio kopūsto
sauja krapų
sauja petražolių
50 ml citrinų sulčių
druska
malti juodieji pipirai
aliejus

Gaminimas

Morkas, kopūstą, raudonąsias paprikas supjaustyk šiaudeliais. Suberk susmulkintus žalumynus: petražoles ir krapus. Apšlakstyk daržoves citrinos sultimis, pabarstyk druska ir pipirais. Įdarą dėk ant lavašo ir suvyniok plonais vamzdeliais. Įkaitink nedidelį kiekį aliejaus ir lengvai apkepk kiekvieną suktinuką iš abiejų pusių po keletą minučių. Į suktinukus galima įvynioti plonus sūrio.

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt

Baklažanų suktinukai

Ingredientai

2 baklažanai
3 skiltelės česnako
250 gramų mocarelos sūrio
Majonezas
Aliejus

Gaminimas

Baklažanų galus nupjauk, o patį baklažaną supjaustyk išilgai, kad gautųsi kuo plonesnės juostelės. Sudėk jas į vieną indą, apibarstyk druska (ji ištrauks kartumą) ir palik pastovėti maždaug 30 minučių. Susmulkink česnaką ir sumaišyk jį su majonezu. Įkaitink keptuvėje aliejų, sudėk paruoštas baklažanų juosteles ir pakepk maždaug 5 minutes, kol jos švelniai paruduos. Apkepk iš abiejų pusių. Baklažanus ištrauk iš keptuvės ir sudėk ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Kiekvieną juostelę patepk česnakiniu majonezu, ant juostelės galo uždėk gabalėlį mocarelos sūrio ir susuk ritinėlį. Užkandį gali patiekti ir šiltą, ir šaltą!

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt

Kepti sumuštinukai

Ingredientai:

250 g krabų lazdelių
1 kepintas svogūnas
100 g fermentinio sūrio
1 kiaušinis
2 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai majonezo
Prieskonių pagal skonį

Gaminimas

Visus produktus sumaišome, tepame gautą masę ant batono riekelių ir kepame.

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt

Saldžios duonos lazdelės

Ingredientai:

1 pakelis duonos lazdelių su sezamais,
100 g juodojo šokolado,
50 g riešutų.

Gaminimas:

Garų vonelėje ištirpink šokoladą. Šiltu šokoladu apliek duonos lazdeles ir pabarstyk kokosų drožlėmis arba skaldytais riešutais.
Juodąjį šokoladą gali keisti pienišku arba baltuoju, riešutus - įvairiais pabarstukais, sausainių trupiniais, trupintais ledinukais ir pan.

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt


Užkandis su vytintu kumpiu

Ingredientai:

1 pakelis duonos lazdelių su svogūnais,
125 g tepamo sūrelio,
100 g vytinto kumpio,
sauja gražgarsčių,
šlakelis balzaminio acto.

Gaminimas:

Vytinto kumpio griežinėlius plonai aptepk sūreliu, uždėk gražgarstės lapelį ir apvyniok duonos lazdelę. Patiek su likusiu sūreliu, kurį gali paskaninti šlakeliu balzaminio acto.

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt

Lašišos užkandis

Ingredientai:

300 g rūkytos lašiša filė,
200 g varškės,
100 g mėtų,
100 g grietinės,
100 g krapų,
1 indelis raudonųjų ikrų.

Gaminimas:

Lašišą supjaustome plokštelėmis ir ištepame varškės kremu su mėtomis. Viską susukame cilindro forma ir atšaldome. Patiekiame su raudonais ikrais. Puošiame mėtomis.
Varškės kremas: Varškę, mėtas, krapus pertrinti per sietelį, grietinės dėti tiek, kad gautųsi kremo konsistencija.

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt

Varškės ir špinatų užtepėlė

Ingredientai:

100 g varškės,
sauja špinatų,
1 česnakas,
0,5 avokado,
sauja žalumynų,
krekeriai.

Gaminimas:

Špinatus nuplauk, sudėk į verdantį vandenį, 3 – 5 min. pavirk. Nukošk. Kol nuvarvės vanduo, sutrink česnaką ir sumaišyk lėkštėje su avokadu ir varške.
Paskui nuspausk ir supjaustyk špinatus. Pusę špinatų sumaišyk su varškės mase, likusią pusę sudėk į lėkštes.
Užtepk užtepėlės ant krekerių, patiek su špinatais ir žalumynais.

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt

Sicilietiškas krevečių užkandis

Ingredientai:

1 avokadas,
1 raudonasis svogūnas,
2 laimo vaisiai,
1 čili pipiras,
1 česnako skiltelė,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas tarkuoto imbiero,
500 g virtų gliaudytų krevečių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Avokadą nuplauk, nulupk, išimk kaulą, minkštimą smulkiai supjaustyk. Gabalėlius apšlakstyk vienu valgomuoju šaukštu žaliosios citrinos sulčių. Svogūną nulupk ir smulkiai supjaustyk. Čili pipirą nuplauk, perpjauk pusiau, išimk aitriąsias sėklytes, o minkštimą taip pat susmulkink. Česnako skiltelę nulupk ir supjaustyk.

Nedidelėje keptuvėje įkaitink alyvuogių aliejų, jame apkepk svogūną, česnaką, smulkiai pjaustytą čili pipirą ir tarkuotą imbierą. Po 2-3 minučių į tą pačią keptuvę keliauja gliaudytos krevetės, jas pagal skonį pagardink druska bei pipirais. Vis pamaišydama, krevetes kepk apie 4 minutes.

Avokado gabalėlius sumaišyk su svogūnu, įtarkuok truputį žaliosios citrinos žievelės, pagardink druska ir, padalinusi į lygias dalis, sudėk į nedidelius stiklinius indelius (šio patiekalo išvaizda ne mažiau svarbi nei jo skonis). Į kiekvieną indelį įdėk ir keptų krevečių su daržovėmis, pagardink žaliosios citrinos sultimis.

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis