5 greitai paruošiami užkandžiai vakarėliui

Jei nori surengti draugėms ir draugams išskirtinį vakarėlį, nustebink juos lengvai bei greitai paruošiamais užkandžiais. Suplakusi įvairiaspalvių kokteilių, papuoši stalą ir nustebinsi savo sugebėjimais. Smagaus laiko praleisto draugių būryje!

Saldžios duonos lazdelės

Ingredientai:

1 pakelis duonos lazdelių su sezamais,
100 g juodojo šokolado,
50 g riešutų.

Gaminimas:

Garų vonelėje ištirpink šokoladą. Šiltu šokoladu apliek duonos lazdeles ir pabarstyk kokosų drožlėmis arba skaldytais riešutais.
Juodąjį šokoladą gali keisti pienišku arba baltuoju, riešutus - įvairiais pabarstukais, sausainių trupiniais, trupintais ledinukais ir pan.


Užkandis su vytintu kumpiu

Ingredientai:

1 pakelis duonos lazdelių su svogūnais,
125 g tepamo sūrelio,
100 g vytinto kumpio,
sauja gražgarsčių,
šlakelis balzaminio acto.

Gaminimas:

Vytinto kumpio griežinėlius plonai aptepk sūreliu, uždėk gražgarstės lapelį ir apvyniok duonos lazdelę. Patiek su likusiu sūreliu, kurį gali paskaninti šlakeliu balzaminio acto.

Lašišos užkandis

Ingredientai:

300 g rūkytos lašiša filė,
200 g varškės,
100 g mėtų,
100 g grietinės,
100 g krapų,
1 indelis raudonųjų ikrų.

Gaminimas:

Lašišą supjaustome plokštelėmis ir ištepame varškės kremu su mėtomis. Viską susukame cilindro forma ir atšaldome. Patiekiame su raudonais ikrais. Puošiame mėtomis.
Varškės kremas: Varškę, mėtas, krapus pertrinti per sietelį, grietinės dėti tiek, kad gautųsi kremo konsistencija.

Varškės ir špinatų užtepėlė

Ingredientai:

100 g varškės,
sauja špinatų,
1 česnakas,
0,5 avokado,
sauja žalumynų,
krekeriai.

Gaminimas:

Špinatus nuplauk, sudėk į verdantį vandenį, 3 – 5 min. pavirk. Nukošk. Kol nuvarvės vanduo, sutrink česnaką ir sumaišyk lėkštėje su avokadu ir varške.
Paskui nuspausk ir supjaustyk špinatus. Pusę špinatų sumaišyk su varškės mase, likusią pusę sudėk į lėkštes.
Užtepk užtepėlės ant krekerių, patiek su špinatais ir žalumynais.

Sicilietiškas krevečių užkandis

Ingredientai:

1 avokadas,
1 raudonasis svogūnas,
2 laimo vaisiai,
1 čili pipiras,
1 česnako skiltelė,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštas tarkuoto imbiero,
500 g virtų gliaudytų krevečių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Avokadą nuplauk, nulupk, išimk kaulą, minkštimą smulkiai supjaustyk. Gabalėlius apšlakstyk vienu valgomuoju šaukštu žaliosios citrinos sulčių. Svogūną nulupk ir smulkiai supjaustyk. Čili pipirą nuplauk, perpjauk pusiau, išimk aitriąsias sėklytes, o minkštimą taip pat susmulkink. Česnako skiltelę nulupk ir supjaustyk.

Nedidelėje keptuvėje įkaitink alyvuogių aliejų, jame apkepk svogūną, česnaką, smulkiai pjaustytą čili pipirą ir tarkuotą imbierą. Po 2-3 minučių į tą pačią keptuvę keliauja gliaudytos krevetės, jas pagal skonį pagardink druska bei pipirais. Vis pamaišydama, krevetes kepk apie 4 minutes.

Avokado gabalėlius sumaišyk su svogūnu, įtarkuok truputį žaliosios citrinos žievelės, pagardink druska ir, padalinusi į lygias dalis, sudėk į nedidelius stiklinius indelius (šio patiekalo išvaizda ne mažiau svarbi nei jo skonis). Į kiekvieną indelį įdėk ir keptų krevečių su daržovėmis, pagardink žaliosios citrinos sultimis.

Daugiau receptų ir idėjų savo stalui rasi www.1000receptu.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis