Šis šokoladinis pyragas ruošiamas kiek kitaip nei įprasti, tačiau būtent vienas paprastas žingsnelis suteikia jam ypatingos drėgmės. Jei pyragą ruoši pagal receptą ir nepraleisi veiksmų, braunis bus minkštutis, neišdžius.
Tešlai reikės:
3 kiaušinių
100 g sviesto
50 ml pienos (2,5 proc. riebumo)
200 ml pasirinkto šokoladinio likerio
250 g miltų
50 g natūralios kakavos
šaukštelis kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos
140 g cukraus
100 g kapoto pieniško šokolado
2 šaukšteliai imbiero cukatų
Papildomai reikės:
125 g rudojo cukraus
2 šaušteliai kakavos
270 ml verdančio vandens
Į dubenį įmušk 3 kiaušinius, supilk ištirpintą sviestą, pieną, likerį, viską gerai išplak. Į kitą dubenį suberk persijotus miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską ir susmulkintą cukrų (cukrų suberk į smulkintuvą ir susmulkink iki dar mažesnių granulių, tarsi miltai). Miltų mišinį gerai išmaišyk, supilk į jį kiaušinių plakinį, viską išsuk iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Į pyrago masę suberk šokoladą, imbiero cukatas. Išmaišytą tešlą supilk į kepimo formą, pateptą aliejumi, tolygiai paskirstyk.
Sumaišyk rudąjį cukrų su 2 šaukšteliais kakavos, mišiniu apibarstyk formoje esančią tešlą, paviršių pamažu apipilk verdančiu vandeniu. Pyragą kepk 30 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Patiek dar karštą su mėgstamais ledais. Skanaus!