Skaniausi receptai tobulam barbekiu

Aaaa! Saulė, gamta ir artimi žmonės. Ko trūksta iki visiškos idilės? Gardaus maisto! Be abejo, ruošto čia pat, gamtoje.

Jei laisvalaikis gamtoje turėtų kvapą, tai neabejotinai būtų kepamos mėsos aromatas. Nebijok grilio – juo naudotis taip pat lengva kaip ir paruošti šiuos mūsų siūlomus patiekalus!

Grilyje skrudinti kiaulienos šonkauliukai
Daugelis pratę gerai išmarinuotus kiaulienos šonkauliukus susukti į foliją ir kepti orkaitėje. Tačiau tokie pat gardūs jie bus ir iščirškinti grilyje. O jeigu dar apliesi persikų padažu – išvis gardumėlis!
.

Kiaulienos šonkauliukams paruošti tau reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų rudojo cukraus,
2 arbatinių šaukštelių aitriųjų paprikų miltelių,
2 arbatinių šaukštelių druskos,
1 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
6 gabalų šonkauliukų, sveriančių maždaug po 300 g (apie 3 cm storio).

Persikų padažui paruošti reikės:
1 puodelio pirktinio barbekiu padažo,
1 prinokusio persiko – nulupto ir supjaustyto smulkiais kubeliais,
2 šaukštų obuolių acto,
1 šaukšto vandens.

Sumaišyk dubenyje alyvuogių aliejų, rudąjį cukrų, aitriųjų paprikų miltelius, druską, pipirus. Įtrink šiuo mišiniu šonkauliukus ir sudėk juos į plastikinius maišelius. Būtų idealu, jei šaldytuve palaikytum per naktį. Mažų mažiausiai – bent jau valandą kitą.
Ant vidutinės ugnies įkaitink keptuvę ir sumaišyk joje barbekiu padažą, supjaustytą persiką, obuolių actą bei vandenį. Maišyk, kol padažas užvirs. Sumažink ugnį, kad padažas tik lėtai kunkuliuotų, uždenk dangčiu ir pavirk 5 minutes. Perpilk viską į plaktuvą ir sutrink iki vientisos masės.
Įkaitink grilį (ugnis turėtų būti vidutinė). Apkepk šonkauliukus – kiekvieną pusę maždaug po 12 minučių. Aptepk šonkauliukus barbekiu padažo mišiniu. Uždenk ir kepk grilyje dar 4 minutes, kol šonkauliukai ims blizgėti lyg padengti glazūra. Patiek su papildoma padažo porcija.
.
.

.

Paspirginti pomidorai
Greita, skanu, sultinga!

Tau reikės:
4 prinokusių didelių pomidorų, supjaustytų išilgai į keturias dalis,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto šviežių čiobrelių lapelių,
¼ puodelio tarkuoto parmezano.

Įkaitink grilį ant vidutinio dydžio ugnies. Aptepk pomidorus alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių. Nupjautąją pusę padruskink ir papipirink. Šia puse žemyn dėk pomidorus ant grilio grotelių ir kepk 1–2 minutes. Apversk, apibarstyk čiobreliais, parmezanu ir pakepk dar 1 minutę.

.
Ledų sumuštiniai

Ypatingų desertų lauke nepriruoši, tačiau jei turi nešiojamąjį šaldytuvą, nustebink visus šiuo skanėstu!

Tau reikės:
500 ml vanilinių ledų,
12 šokoladinių sausainių,
šokolado drožlių.

Įkišk į šaldiklį kepimo popierių. Ledus išimk ir palaikyk kambario temperatūroje kokias 10 minučių, kad atšiltų. Išmaišyk šaukštu, kad ledai taptų kreminės konsistencijos ir galėtum juos tepti kaip sviestą. Uždėk ledų ant vieno sausainio ir uždenk iš viršaus kitu. Apvoliok sumuštinio šonus šokolado drožlėse. Sudėk sausainius ant šaldiklyje patiesto kepimo popieriaus ir palaikyk bent porą valandų. O tada – gardžiuokitės ir salkite!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis