Neįtikėtinus patiekalus siūlantis pasaulinio garsumo šefas stebins ir lietuvius

Restorano „Nidus“ virtuvėje aštriausius peilius Naujųjų belaukiant perims pasaulyje garsus šefas kilęs iš uostmiesčio. Martyn vadovauja savo įkurtam restoranui Londone „INK“, įvertintam tokių pasaulinių leidinių, kaip maisto žurnalas „Four“, ispanų leidinys „Pastry Revolution“ ir japonų gyvenimo būdo žurnalas „Spur“.

„Jaunoji virtuvės roko žvaigždė“, – taip apie Martyn kalba penkto geriausio Azijos restorano įkūrėjas, šefas Andre Chiang. O pats jaunasis šefas yra stažavęsis gerai žinomuose restoranuose „Noma“ (Danijoje), šefo Gordono Ramzio įkurtame restorane Londone bei gaminęs Didžiosios Britanijos politikams.

Martyn Meid virtuvės profesionalų dar vadinamas „gėlių šefu“, kadangi kiekvienas Martyn patiekalas gaminamas ne tik iš produktų be priedų, bet ir pateikiamas kaip meno kūrinys. Save šiauriečiu vadinantis maisto guru teigia, jog jam įdomiausia gaminti pagal vyraujantį sezoną: „Man svarbi fermentacija, konservavimas, vytinimas, taip pat švieži ingredientai – gebėjimas prisitaikyti prie vis kintančių metų laikų.“

Degustacinė penkių patiekalų vakarienė nustebins nekonvenciniu paruošimu, sodriu skoniu, distinktyvia spalvine gama. „Daugelis mano patiekalų sukurti atrandant neregėtas naujas tekstūras, tačiau nepamirštant ir iš kartos į kartą perduodamų tradicijų“, – sako Klaipėdoje vaikystę praleidęs šefas. Naujametė vakarienė Nidoje – tai tik antras kartas, kai Martyn Meid gamins Lietuvoje. Mažiau nei prieš metus šio šefo komanda svečio teisėmis gamino Kauno restorane „Uoksas“.

„Po šios vakarienės įsimylėjau šefą Martyn Meid! Na, vyras jis tikrai išvaizdus, bet įsimylėjau ir jo ruošiamą maistą“, – rašo žurnalo „Debesys“ autorė Lina Burdenkova. Žiemiška penkių patiekalų degustacinė vakarienė įvyks gruodžio 30-tą dieną ant Kuverto kalno Nidoje įsikūrusiame restorane „Nidus“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis