10 skanių maisto produktų, kurie plokština pilvuką ir tirpdo kilogramus

Maitinkis sveikiau, bet neprarasdama valgymo malonumo - šie maisto produktai ne tik naudingi organizmui, dailinantys kūno linijas, bet ir labai skanūs.

1. AGURKAI

Juose mažai kalorijų, bet daug ląstelienos ir organizmui reikalingo vandens, juk greičiausiai per dieną taip ir neišgeri tų 2,5 litrų reikalingų skysčių. Įrodyta, kad gamindama salotas iš daug vandens turinčių daržovių, tokių kaip agurkai, gali sumažinti bendrą suvartojamą kalorijų kiekį iki 12 proc.

Shutterstock nuotr.

2. AVOKADAI

Avokaduose yra nemažai kalorijų ir riebalų, bet juose esantys riebalai – mononesotieji – labai naudingi sveikatai, širdies bei kraujagyslių veiklai. Avokadas praturtins tavo kūną svarbiais vitaminais A, E,D ir K, taip pat organizmui reikės daugiau laiko, kad jį suvirškintų, tad ilgiau jausiesi soti. Jei nori dailesnio pilvuko, sūrį, sviestą keisk riekele avokado, o vietoje majonezinio padažo rinkis trintuvu smulkintą avokadų tyrę.

Shutterstock nuotr.

Intensyvus anticeliulitinis serumas INTENSIVE ANTICELLULITE SERUM; Koncentratas nuo celiulito BIOREVITALIZING ANTICELLULITE CONCENTRATE; Stangrinamasis migdolų aliejus kūnui FIRMING ELASTICIZING RICH OIL, COLLISTAR, gamintojo nuotr.

3. CUKINIJOS

Šiose daržovėse ypač gausu ląstelienos ir vandens. Pasak mokslininkų, mažai kalorijų turinčios cukinijos gali sumažinti apetitą taip greitai, kaip ir kaloringas arachisų sviestas ar riebus jogurtas.

Shutterstock nuotr.

4. BRAŠKĖS

Braškėse yra superdaug organizmui naudingų antioksidantų, o kalorijų labai mažai. Jos padeda greitai kovoti su alkiu, praturtina musų organizmą reikalingomis medžiagomis. Jei į mitybą dažniau įtrauksi braškių, pastebėsi ne tik svorio pokyčius, bet ir odos - dings raudonis, bėrimai, veidas gali tapti lygesnis, stangresnis.

Shutterstock nuotr.

Speciali odos priežiūros priemonė BIO-OIL, drėkina, gydo randus, minkština, suvienodina odos spalvą, mažina strijas; stangrinamasis kūno koncentratas LIERAC, padeda kovoti su nelygia, susilpnėjusia oda ir vandens pertekliumi; Koncentratas atkuriantis kūno kontūrus LIERAC GLOBAL, gamintojų nuotr.

5. BANANAI

Bananuose gausu organizmui reikalingo kalio, o virškinti juose esantiems angliavandeniams išeikvojame nemažai energijos, tad valgydama bananą degini kalorijas. Bananų suteikiama energija išsilaiko ilgiau, todėl po pusvalandžio tikrai nesinorės papildomo užkandžio. Taip pat jie spartina medžiagų apykaitą.

Shutterstock nuotr.

6. ŠPARAGAI

Dabar parduotuvėse be vargo rasi šparagų, jie ne tik skanūs, bet ir labai naudingi dėl turimų antioksidantų. Šparaguose yra daug ląstelienos, kurią organizmas virškina gana lėtai. Pasirodo, šparagai veikia ir kaip natūralūs diuretikai, kurie neleidžia organizmui kaupti vandens, lengvina virškinimo procesus ir nepučia pilvo.

Shutterstock nuotr.

7. NATŪRALUS JOGURTAS

Atsidūrusi pieno produktų skyriuje nė nežiūrėk į jogurtus su įvairias skoniais, jei nori sveikesnio produkto ir dailesnės figūros, imk tik natūralų. Žinoma, pasiskaityk etiketę, kad jogurtas būtų be papildomų saldiklių. Natūralus jogurtas, dėl jame esančių gerųjų bakterijų, yra itin naudingas virškinimo sistemai, gausus probiotikų, kurie palaiko sveiką žarnyno mikroflorą ir neleidžia kauptis dujoms. Jei toks jogurtas tau atrodo beskonis, pagardink jį šaukšteliu natūralaus medaus, saujele riešutų ar šviežiomis uogomis.

Shutterstock nuotr.

Stangrinamasis kūno šveitiklis su jūros druskomis ir vyšnių ekstraktu FIRMING TALASSO-SCRUB; Liekninamasis kremas kūnui HIGH-DEFINITION SLIMMING CREAM, COLLISTAR, gamintojo nuotr.

8. MIGDOLŲ RIEŠUTAI

Riešutuose yra mononesočiųjų riebalų rūgščių, kurios padeda organizmui deginti riebalus ir kaipmat nugali alkio jausmą. Įrodyta, kad žmonės, kurie į savo dietą įtraukia migdolų, greičiau atsikrato papildomų kilogramų nei tie, kurie vietoje riešutų renkasi angliavandenių gausius maisto produktus.

Shutterstock nuotr.

9. ANKŠTINĖS DARŽOVĖS

Tai lęšiai, pupelės, žirniai, avinžirniai ir panašūs maisto produktai. Juose yra itin daug maistingųjų medžiagų, baltymų, B grupės vitaminų, geležies, kalio ir kitų mineralų. Taip pat ankštinėse daržovėse daug ląstelienos, kuri padeda kontroliuoti cholesterolio kiekį kraujyje. Pamėgtą bulvių, ryžių ar kitą angliavandenių gausų garnyrą iškeisk į lęšius, avinžirnius - netruksi pastebėti pokyčių.

Shutterstock nuotr.

10. KRIAUŠĖS

Vienoje vidutinio dydžio kriaušėje yra apie 20 proc. dienos normos skaidulų, reikalingų organizmui. Taip pat kriaušės turi pektino, kuris mažina blogojo cholesterolio kiekį. Aukštas šio tipo cholesterolio kiekis užkemša kraujagysles, taip gali nutikti jei dažnai valgysi bandeles ir kitus miltinius kepinius. Kriaušės stiprina imuninę sistemą ir lengvina virškinimo procesus.

Shutetrstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis