Norinčioms nepriekaištingai atrodančios odos - namuose gamintas rožių žiedlapių aliejus

Rožės – itin dažnas kosmetikos priemonių ingredientas. Šios gėlės pasižymi ne tik kerinčiu grožiu, tačiau ir daugiafunkciniu poveikiu odai.

Rožėse slypintys komponentai – puikus odos švytėjimo šaltinis ir stebuklingas ginklas prieš senėjimą. „Douglas“ odos priežiūros ekspertė Laima Kairienė pasakoja apie ypatingas rožių savybes ir jų naudą grožiui.


Skystasis auksas“ arba rožių aliejus


Rožių aliejus yra vienas labiausiai paplitusių ingredientų grožio pramonėje. Šis aliejus išgaunamas iš damaskinių rožių žiedlapių distiliacijos būdu. Skaičiuojama, kad 50 ml. rožių aliejaus išgauti reikia apie 50 000 rožių. Tai pats brangiausias ir didžiausią paklausą pasaulyje turintis aliejus, todėl dažnai yra vadinamas „skystuoju auksu“.


Rožių aliejus yra puikus drėkinamųjų kosmetinių priemonių komponentas. Jis gerina visas odos funkcijas: minkština, tonizuoja odą, taip pat stabdo odos senėjimo procesus – lygina raukšles bei didina odos elastingumą. Jis labai gerai regeneruoja audinius, skatina ląstelių atsinaujinimą. Be to, „skystasis auksas“ mažina uždegimus, sutraukia kapiliarus ir, pasak specialistės, puikiai veikia visą kraujotaką.


COSMOPOLITAN


Rožių aliejus yra pagrindinis ingredientas kvepalų gamyboje, o dėl savo drėkinamųjų savybių dažnai naudojamas prabangiuose kremuose. Nors šis komponentas tinka visų tipų odai, specialistė rekomenduoja rožių aliejų naudoti sausos, brandžios bei jautrios odos savininkėms, kadangi jis puikiai drėkina, ramina odą ir stabdo senėjimo procesus.


Kleopatros grožio paslaptis – rožių vanduo


Rožių vanduo jau nuo seno plačiai naudojamas kaip ypatingas grožio eliksyras. Viena pirmųjų moterų, pripažinusių rožių vandens naudą grožiui buvo senovės Egipto karalienė Kleopatra, kuri mėgdavo pasilepinti rožių voniomis. Dėl savo puikių valomųjų, drėkinamųjų ir tonizuojančių savybių dabar rožių vanduo dažnai naudojamas veido dulksnose, tonikuose, esencijose, makiažo valikliuose.


L. Kairienė rekomenduoja rožių vandenį naudoti moterims, turinčioms jautrią bei problematišką odą. Ši priemonė padeda išlaikyti odos pH balansą, o tai ne tik paruošia veido odą tolimesnei jos priežiūrai, bet ir padeda kovoti su akne. Kita svarbi rožių vandens savybė – odos tonizavimas. Tai viena iš svarbiausių odos priežiūros procedūrų dalių. Ekspertė pastebi, kad daugelis linkę praleisti šią dalį, tačiau tikina, kad odos tonizavimas yra būtinas tam, kad oda būtų paruošta optimaliam drėkinimui.


„Douglas“ nuotr.


Rožių kamieninės ląstelės – gyvybingai atrodančios odos receptas


Kamieninės ląstelės – tai „gyvybės pamatas“, ant kurio statomas visas organizmas. Kamieninės ląstelės vis plačiau naudojamos ir kosmetikoje, kadangi prisotindamos ląsteles aktyviu deguonimi padeda joms atsinaujinti. Pagrindinė senėjimo priežastis yra deguonies stoka, todėl aktyvaus deguonies pasisavinimas padeda atgaivinti odą, kovoti odos senėjimo požymiais bei pagerinti bendrą odos būklę.


Šis komponentas, stimuliuodamas odos ląsteles, atkuria odos stangrumą todėl tinka tankį praradusiai, pavargusiai, papilkėjusiai odai. Dėl savo itin efektyvaus drėkinamojo poveikio kamieninės ląstelės dažnai naudojamos senėjimą stabdančių priemonių gamyboje.


Pasigaminkite rožių aliejų namuose


Moterims, vertinančioms natūralumą ir mėgstančioms tiksliai žinoti kiekvieną kosmetikos priemonės ingredientą, L. Kairienė rekomenduoja pačioms pasigaminti rožių aliejų. Receptas labai paprastas, todėl išmėginti galės kiekviena.


Aliejui pagaminti reikės:


  • Sandaraus stiklinio indo;
  • 3 stiklinių rožių žiedlapių;
  • 1 stiklinės alyvuogių aliejaus (tinka ir migdolų).


Rožių žiedlapius sudėkite į stiklinį indą ir užpilkite aliejumi. Indą sandariai uždarykite ir laikykite tamsoje apie tris savaites. Norint pasiekti efektyvių rezultatų, specialistė rekomenduoja rožių aliejų naudoti kasdienei veido priežiūrai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis