Vergijai virtuvėje – ne! 5 priežastys, kodėl neverta stovėti prie puodų

„Vergijai virtuvėje – ne!“ – regis, šis šūkis ir vėl tampa populiarus. Nebebijome prisipažinti, kad pavargome stovėti prie viryklės. Ir net dėl penkių priežasčių galime atsisakyti maisto ruošos!

1. Yra ir svarbesnių reikalų

Rytas turi įtakos mūsų vėlesnei savijautai ir nuotaikai, tad, užuot paskubomis čirškinus kiaušinienę, dienos pradžią galima užpildyti kur kas naudingesniais ir malonesniais rūpesčiais. Pavyzdžiui, žvalumo suteikiančia treniruote arba mintis nuraminančia meditacija. Ir ne – nemokėti arba nenorėti ruošti maisto nėra gėda! Paskaičiuok, kiek turi kitokių talentų ir gebėjimų, kurie suteikia tau ypatingumo. Esi projektų vadovė, nuostabiai fotografuoji, dalyvauji maratonuose? Kiekviena turime dešimtis priežasčių savimi didžiuotis už virtuvės ribų. Laiką, skirtą sukinėjimuisi prie viryklės, galima iškeisti į savęs tobulinimą: šokiai, joga, užsienio kalbų mokymasis, vairavimo, verslo kursai, kūrybiniai užsiėmimai ir pan.

2. Tai ne vien moterų reikalas

Skanų maistą ruošti yra talentas, o ne visų moterų be išimties pareiga. Kulinariniu talentu gali būti apdovanoti ir moterys, ir vyrai. Daugelis vaikinų mėgsta ruošti maistą ir daro tai tikrai gerai, tad kam gi jiems turėtume trukdyti? Tegu kiekvienas užsiima tuo, ką moka ir mėgsta, o ne tuo, ką diktuoja lyčių stereotipai. O ką daryti, jei abu nesugebate net blynų išsikepti? Lieka užsisakyti maisto į namus.

3. Nenorime šveisti puodų ir keptuvių

Maisto ruoša – ne vien valgis, bet ir kalnai nešvarių indų. Vos tik ištariame “vakarienė namuose”, prieš akis išnyra riebaluota keptuvė, skarda, pora apšnerkštų puodų, maisto smulkintuvas, lėkštės, įrankiai ir pan. Romantiška vakarienė dviese namuose santykiams išties į naudą, tačiau dėl ginčų, kas ir kada po jos plaus indus, iširo ne viena santuoka! Ar mes jau kalbėjome apie maistą į namus ir jo pranašumus? Taigi, šis variantas geras dar ir dėl to, kad po tokios vakarienės lieka tik pora nešvarių lėkščių ir įrankių. Beje, taip taupomas dar ir vanduo!

4. Pageidaujame valgyti šviežią maistą

Kai kurie žmonės iš seno įpročio savaitgaliais ruošia maistą visai savaitei. Todėl poilsis nueina perniek, o kitais vakarais mūsų laukia jau ne kartą šildyta burokėlių sriuba ir vakarykštė bulvių košė. Tačiau savaitgaliai – tai juk puiki proga išvažiuoti iš miesto, pasportuoti arba pasivaikščioti gryname ore, skirti laiko artimiesiems, kam lipdyti tuos kotletus, kurie po kelių dienų jau nebus švieži! Laisvalaikį leisk naudingai ir turiningai, o sveikuoliškų pusryčių arba subalansuotos vakarienės pasiieškok interneto platybėse. Tikrai rasi tinkamų savo skoniui ir piniginei.

5. Nenorime permokėti

Geros kokybės produktų kainos gerose maisto parduotuvėse kandžiojasi, o prastesnio maisto pirkti nelabai norisi. Jau nekalbame apie tai, kad labai dažnai nespėjame apdoroti viso to, ko prisipirkome vis naiviai tikėdamosi „kas vakarą rengti kulinarinę puotą“. Galiausiai pasenę produktai ir tie patys nesuvalgyti barščiai keliauja į šiukšlinę ar unitazą. Jei šeima nėra didelė ir jei joje nėra naminio maisto ruošimo entuziastų, verta pasiskaičiuoti, kaip ir kur valgyti labiau apsimokėtų. Gal nebrangūs „dienos pietūs“ kavinukėje šalia darbo arba į namus nemokamai atvežama vakarienė tau galiausiai atsieitų pigiau?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis