13 klaidų, kurių neturėtum daryti restorane

Net neabejojame, kad etiketo tavęs mokyti nereikia, bet vis dėlto... Visos kartais užsimirštame! Štai keletas klaidų, kurias dažniausiai galima pastebėti restorane.

1. Ant stalo neturėtų būti jokių daiktų, kurie nesusiję su maistu. Telefonas, raktai ir panašūs daiktai lai pasilieka rankinėje arba kišenėse.

2. Jei pietauji ar vakarieniauji ne viena, valgyti reikėtų pradėti tik tuomet, kai patiekalų sulaukia visi sėdintieji prie stalo. Gerame restorane padavėjas privalo pasirūpinti, kad patiekalai visiems būtų patiekti vienu metu! Jeigu esi pakviesta vakarienės su didesne kompanija, būtų gerai, kad pirmasis pradėtų valgyti vakaro šeimininkas – žmogus, kuris tave ir pakvietė.

3. Tai, kaip pavalgiusi sudėsi savo įrankius, leis aptarnaujančiam personalui suprasti, ar esi patenkinta maistu. Pažvelk į paveiksliuką ir įsidėmėk!

4. Jei pietūs ar vakarienė susideda iš kelių patiekalų ir šalia savo lėkštės matai keletą šakučių ir peilių, visuomet pradėk nuo esančių toliausiai nuo lėkštės.

5. Nepulk gardinti patiekalo druska ar pipirais, prieš tai jo neparagavusi. Tai rimtas įžeidimas virtuvės šefui!

6. Druską ir pipirus reikia paduoti kartu. Net jei šalia sėdintis žmogus prašo kurio nors vieno prieskonio, pagal etiketo taisykles vis tiek turi paduoti ir druską, ir pipirus.

7. Jokiu būdu nedėk ant stalo alkūnių – šios turi būti laikomos greta kūno. Ant stalo gali būti dedamos tik plaštakos. Lygiai taip pat svarbu sėdėti ištiesta nugara ir valgant nepalinkti virš stalo;

8. Servetėlės vieta – ne po kaklu, o tik ant kelių. Pavalgius nusišluostyk servetėle lengvai priglausdama lūpas, o tuomet ją kelis kartus perlenkusi padėk ant lėkštės.

9. Jei patiekalą valgai su bandele ar duona, visuomet prisimink, kad būtų nemandagu ją kąsti. Laužk mažais gabalėliais. Be to, taip ir valgyti kur kas patogiau.

10. Jei stovi ne viena taurė, tuomet pirmoji skirta vandeniui, o vynui – antroji. Taurę laikyti reikia už kojelės visais penkiais pirštais

11. Jei esi rytietiškų patiekalų mėgėja ir valgai su pagaliukais, jokiu būdu netrink jų vieno į kitą. Tai tarsi ženklas, kad restorano siūlomi įrankiai yra nekokybiški.

12. Pavalgiusi stalo įrankius dėk tik ant lėkštės. Jokiu būdu ne ant šalia esančios servetėlės.

13. Arbatpinigiai – labai individualus dalykas. Tačiau nepamiršk, kad jais tu įvertini ne maisto kokybę, o aptarnaujančio personalo darbą. Jeigu maistas tau ne itin patiko, tačiau padavėjui neturi jokių priekaištų, palikti arbatpinigių būtų gražu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis