Gardūs ir sveikuoliški morkų blyneliai

© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Iškeisk tradicinius miltinius blynus į sveikesnius, bet ne mažiau skanius. Tiesą pasakius, paragavus šių, grįžti prie paprastų greičiausiai nebesinorės. Morkų blynelius gali valgyti vienus, be pagardų arba pasaldintus, pavyzdžiui, klevų sirupu.

Blyneliams reikės:

2 vidutinio dydžio smulkiai tarkuotų morkų

puodelio grikių miltų

puodelio pieno (2,5 prc. riebumo)

šaukšto grietinės

kiaušinio

šaukštelio medaus (nebūtinai)

šaukštelio kepimo miltelių

šaukštelio malto cinamono

šaukštelio sviesto

žiupsnelio druskos

Morkas nuskusk ir smulkiai sutarkuok. Kitame dubenyje išplak kiaušinį, supilk pieną, įdėk šaukštą grietinės ir išmaišyk. Į šį dubenį suberk grikių miltus su kepimo milteliais, masę gerai išmaišyk. Galiausiai sudėk ir tarkuotas morkas, suberk prieskonius, dar kartą išmaišyk. Įkaitink keptuvę, ištirpink gabalėlį sviesto ir kepk blynus, kol dailiai apskrus. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją