Savaitgaliui - fantastiški glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

 (3)
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Darbo dienomis dažnai nelieka pakankamai laiko pasigaminti šį tą įdomesnio. Ką gi, atėjo savaitgalis! Pasigamink nuostabių glazūruotų kiaulienos šonkauliukų, kurie tiks ir romantikšai vakarienei, ir vakarėliui draugų būryje.

Šonkauliukų gardumo paslaptis, be abejo, yra saldžiai ir sūriai aštrus padažas. Jame kepami kiaulienos šonkauliukai pasidengia itin skania, lipnia glazūra. Taigi, pasiraitok rankoves ir pirmyn prie darbo!

Patiekalui reikės:

1 kg kiaulienos šonkauliukų

4 skiltelių česnako

pusės citrinos

pusės apelsino

šaukšto šviežio tarkuoto imbiero

2 šaukštų sojų padažo

2 šaukštų medaus (būtų geriau natūralus)

2 šaukštų rapsų aliejaus

0,5 šaukštelio aitrių čili pipirų (maltų)

šaukšto saldžiosios paprikos miltelių

Įkaitink orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Šonkauliukų juostą nuplauk, nusausink ir supjaustyk gabalėliais. Šonkaulių gabalėlius sudėk į folija išklotą skardą ir uždenk likusiu folijos lakštu. Orkaitėje kepk apie 30 minučių.

Kol kepa šonkauliukai, paruošk padažą. Į dubenėlį įtarkuok citrinos ir apelsino žievelių, įspausk sulčių, išėmusi sėkleles sudėk ir supjaustyto apelsino minkštimą. Sutrink nuluptas česnako skilteles, įtarkuok imbiero, suberk saldžiosios paprikos bei čili prieskonius, sudėk medų, įpilk sojų padažo ir aliejaus. Viską gerai sumaišyk. Padažas turėtų būti gana tirštas.

Po 30 minučių ištrauk šonkauliukus iš orkaitės, atidenk ir juos gausiai aptepk paruoštu padažu. Vėl dėk kepti į orkaitę. Kepk dar apie 30 minučių. Retkarčiais pavartyk ir aptepk nutekėjusiu padažu.

Štai ir viskas, skanaus!

Adobe Stock nuotr.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją