© Adobe Stock

8 maisto produktai, kurie labiausiai gadina dantis

 2

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Braškėti dantys gali ne tik dėl prastos priežiūros, streso, bet ir netinkamos mitybos. Pasmaguriauti retkarčiais galima, bet padauginti tam tikrų maisto produktų nerekomenduojama - jie dantims kenkia labiausiai.

Šie produktai yra tikras sveikų dantų ir dantenų priešas, jie skatina dantenų ligų ir karieso atsiradimą. Daugelis jų sudaryti cukraus, saldiklių ir rūgštingumą keliančių medžiagų pagrindu, todėl kenkia natūraliai emalio dangai, saugančiai mūsų dantis nuo gedimų.

Suvalgius šių produktų reikėtų bent jau praskalauti dantis vandeniu ir pasinaudoti dantų siūlu. Po maisto, kuris kelia rūgštingumą, dantų specialistai rekomenduoja sukramtyti gabalėlį puskiečio ar kietesnio sūrios, jis neutralizuotų rūgštis.

UOGIENĖS

Tai tikras cukraus koncentratas. Įvairios uogienės dantis padengia cukriniu kailiuku, kuriame dauginasi bakterijos. Suvalgiusi uogienės būtinai išgerk stiklinę vandens, kad bent šiek tiek nuplautum cukraus plėvelę.

Shutterstock nuotr.

Dantų skalavimo priemonė WELEDA, gaivina burnos kvapą ir stiprina kraujuojančias dantenas; Natūrali pasta jautrioms dantenoms WELEDA; Dantų pasta TRISA INTENSIVE CARE 8 IN 1, gamintojų nuotr.

PADAŽAI

Salotų ir kitų patiekalų padažai, tokie, kaip garstyčių, majonezo ar sojų, yra tikras dantų košmaras. Juose gausu rūgščių, kurios pažeidžia emalį.

Fotolia nuotr.

BALTA DUONA

Balta duona yra gana smarkiai apdorojama tam, kad taptų balta. Tam pasitelkiami druska ir cukrus, taip pat būna pridėta saldiklių. Visa ši trijulė be galo kenkia dantims, todėl verčiau rinkis juodą duoną.

Shutterstock nuotr.

Dantų pasta su druska ir dantų gelis su vaistažolių ekstraktais WELEDA; Dantų šepetėlis TRISA PRO INTERDENTAL MEDIUM; Ultragarso dantų šepetėlis TRISA SONICPOWER COMPLETE PROTECTION MEDIUM; veikiamas aukšto dažnio ultragarso vibracijų, valo daugiau negu 30 procentų efektyviau lyginant su tradiciniais dantų šepetėliais, gamintojų nuotr.

ŽALI OBUOLIAI

Nors obuoliai vienas sveikiausių vaisių, dantims jie nėra itin draugiški. Obuolių sultyse esanti rūgštis yra tikras išbandymas dantų emaliui. Sukrimtusi obuolį būtinai išskalauk burną vandeniu.

Fotolia nuotr.

GUMINUKAI

Minkštuose saldainiuose yra gausu cukraus ir dažiklių, kurie padengę dantis, sukuria palankią terpę bakterijų veisimuisi. Juose esanti želatina dažnai užstringa tarp dantų ir skatina ėduonies atsiradimą vietose, kurios dantų šepetėliu sunkiai pasiekiamos.

D. Pipo nuotr.

Vaikiška dantų pasta MUUMI OXYGENOL,specialiai sukurta valyti minkštus pieninius vaikų dantis, gamintojo nuotr.

SPRAGĖSIAI

Nesvarbu, ar jie pagardinti druska, ar cukrumi, yra vienodai žalingi. Didžiausia blogybė, kad kukurūzų lukštai įstringa tarp dantų ir dažnai subraižo dantenas, todėl padidėja dantenų uždegimo tikimybė.

Shutterstock nuotr.

VYNAS

Dantims kenkia ir vynas, ypač raudonas, kuris juos nudažo. Vyne yra daug cukraus ir rūgščių, pažeidžiančių emalio sluoksnį.

Fotolia nuotr.

DŽIOVINTI VAISIAI

Šis saldus ir lipnus užkandis sukuria šventę bakterijoms, kadangi džiovinti vaisiai dažnai prilimpa prie krūminių dantų, susidaro puiki terpė jų dauginimuisi. Suvalgiusi bet kurių džiovintų vaisių būtinai pasinaudok dantų siūlu.

Shutterstock nuotr.

Užsakymo nr.: PT_75560709

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

KONKURSAI

Veidas

NAUJAUSI STRAIPSNIAI: