© Adobe Stock

5 prieskoniai, kurie trukdo kauptis riebalams

 17

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Nori iki įsibėgėjusios vasaros padailinti kūno linijas? Tuomet įsimink šiuos 5 prieskonius ir gardink jais patiekalus, o galbūt net gėrimus. Rezultatai nustebins!

1. IMBIERAS

Imbieras lengvina ir greitina virškinimo procesus, padeda skrandžiui greičiau ištuštėti. Taip pat mažina jo skausmus, pavyzdžiui, jei yra rėmuo. Kenčiantiems nuo skrandžio opos, imbierų šaknys yra itin naudingos, nes ne tik skatina gijimą, bet ir mažina sudirgimus. Dažniau gerk imbierų arbatą, tarkuota šaknimi arba imbierų milteliais gardink patiekalus ir pastebėsi, kad medžiagų apykaita tapo spartesnė.

Shutterstock nuotr.

2. JUODIEJI PIPIRAI

Juoduosiuose pipiruose esančios medžiagos skaido riebalus, trukdo susiformuoti naujoms riebalų sankaupoms ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Juodaisiais pipirais gardink sriubas, įvairius troškinius, salotas, o ypač jie tiks kepsniams.

Shutterstock nuotr.

3. CINAMONAS

Cinamone yra gausu antioksidantų, kurie padeda švarinti organizmą. Įrodyta, kad reguliariai maistą ir gėrimus gardindama cinamonu sumažinsi riebalų polinkį kauptis pilvo srityje. Taip pat cinamonas stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje ir apsaugo nuo insulino šuolių. Ryte šiek tiek cinamono įberk į košę, jogurtą ar net kavą.

Shutterstock nuotr.

4. KAJENO PIPIRAI

Kajeno pipirai išsiskiria ypatingu aštrumu, tačiau naudodama juos saikingai ne tik paskaninsi maistą, bet ir padailinsi kūno linijas. Pasirodo, kajeno pipirai stabdo riebalų kaupimąsi juosmens srityje, slopina apetitą ir spartina kalorijų išeikvojimą. Beje, kajeno paprikose yra nemažai organizmui svarbaus natrio. Šiais aštriais pipiriukais pagardink kiaušinienę, žuvį, mėsos patiekalus arba įsiberk šiek tiek į kavą.

Shutterstock nuotr.

5. GARSTYČIOS

Ar žinojai, kad su maistu suvalgiusi 1 šaukštelį garstyčių gali pagreitinti medžiagų apykaitą net iki 25 procentų? Žinoma, toks greitinimo efektas visą dieną neišsilaikys, virškinimo procesai vyks sparčiau apie porą valandų. Įrodyta, kad garstyčios trukdo formuotis riebaliniam audiniui, tiesa, eksperimentas buvo atliktas su žiurkytėmis. Atsimink, kad garstyčios neveiks, jei rinksiesi tiesiog jomis paskanintus majonezinius arba medaus padažus. Tavo stebuklingasis padažo duetas - šaukštelis garstyčių ir šaukštelis acto.

Shutterstock nuotr.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

KONKURSAI

Kūnas